Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A britek is jelöltek (Archívum)
A BAFTA díj várományosai
Szerző: Sulyok Máté
2003. február 20. 09:57


12, azaz tizenkettő jelöléssel vezeti a BAFTA-nomináltak ranglistáját a három Golden Globe-ot nyert zenés vígjáték, a Chicago és a két Aranyglóbuszt kapott kosztümös, történelmi Scorsese-film, a Gangs of New York (New York bandái). Ezektől eggyel kevesebb kategóriában került a maszkot ábrázoló díj közelébe a The Hours (Az órák, 2 Golden Globe).

A Gyűrűk Ura: A két torony kilenc jelölést kapott a Brit Filmakadémia szakembereitől – Golden Globe-ra nem érdemesítették. Peter Jackson rendezőnek van „még egy dobása”: a harmadik részt még be sem mutatták. Roman Polanski második világháborús drámája, a The Pianist (A zongorista) akár hét elismeréssel is gazdagabb lehet.

A magyar származású Adrian Brody (The Pianist) is megmérettetik a legjobb férfi főszereplők között, Nicolas Cage (Adaptation), valamint a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége által Golden Globe-bal jutalmazott Jack Nicholson (About Schmidt), illetve jelölt Michael Caine (The Quiet AmericanA csendes amerikai) és Daniel-Day Lewis (Gangs of New York).

Halle Berry
A női főszereplők között meglepetés, hogy a britek csak most jelölték Halle Berryt
a Szörnyek keringőjében nyújtott alakításáért, hiszen a színművésznő ezért kapta tavaly az Oscart. Versenytársnői: Salma Hayek a magyar származású mexikói festőnő Frida Kahlo megformálásáért a Frida című filmben, a Virginia Woolf alakítást Golden Globe-díjjal jutalmazott Nicole Kidman Az órákból, Meryl Streep szintén a The Hours-ból és a Golden Globe-ját még a mellékszereplő kategóriában nyerő Renée Zellweger, a Chicago-ból.

A brit filmgyártás megteremtője, Korda Sándor előtt tiszteleg az Alexander Korda-díj, amelyet az év kiemelkedő brit filmje kap. Erre esélyes idén a kedves Csavard be, mint Beckham, a Dirty Pretty Things, Az órák, a The Magdalene Sisters (A Magdaléna nővérek) és a The Warrior.

Web: http://www.bafta.org/ és Golden Globe díjazottak a Papirusz.hu Kulturális Portálon.

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!