Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  10  11  12  13  14  15  16   

Könyvajánló
   
Ács Irén - Horgas Judit: Faltól Falig
Szerzõ: Papirusz
2006. május 29. 20:09

Tizenkét budapesti épület történetét mesélik el Ács Irén fotói és Horgas Judit szövegei, s faltól falig vándorolva a város történelmi múltjával is megismerkedhetünk.

A Liget folyóirat 2005-ös évfolyamának tizenkét számában megjelentetett sorozat a tavalyi, Fák közt padon – budapesti ligetek c. könyv folytatásaként ismét a fővárosi környezetkultúra mintegy másfél évszázadra visszatekintő történetét dolgozza fel, ezúttal egy-egy épület bemutatásával.

bővebben >
 


Hilari Bell: Kobolderdő
Szerzõ: Papirusz
2006. május 26. 15:00
Makenna, az ifjú boszorkánylány anyját saját szomszédai ölik meg, holott mindig csak segített nekik. A lány a vadonba menekül, ahol az ott élő koboldokban váratlan szövetségesre talál. Együtt indítanak küzdelmet közös ellenségeik ellen, akik minden mágikus lényt el akarnak pusztítani.
 
288 oldal
Keménytáblás
ISBN 963 9563 91 9
2290 Ft
 

 

Arthur Slade: Törzsek
Szerzõ: Papirusz
2006. május 25. 18:14
A tizenhét éves Percy egy különös hóbort rabja lesz. Megfigyeli és lejegyzi diáktársai szokásait, amit azt halottnak mondott apja afrikai törzsekkel tette. De lehet-e az ember pusztán külső személő egy közösségben? Érdemes-e kockáztatni az első szerelem élményét is?
 
160 oldal
Keménytáblás
ISBN 963 9563 92 7
1790 Ft
 

 

Nick Hornby: Hosszú út lefelé
Szerzõ: Papirusz
2006. május 22. 20:48

Londonban, szilveszter éjszakáján, egy toronyház tetején ismerkedünk meg Nick Hornby új regényének négy hősével. Mindannyian épp öngyilkosságot akarnak elkövetni, s meglepetten tapasztalják, hogy az élet nyűgeitől való magányos búcsú helyett valóságos partiba csöppentek. S némi udvariaskodás után – hogy ki ugorjon elsőnek – akarva-akaratlan megmentik egymás életét: legalábbis egyelőre. Elszállt az ihlet…

bővebben >
 


Donald James: Vadim
Szerzõ: Papirusz
2006. május 21. 21:55

A polgárháború már a múlté, de Oroszország továbbra sem lélegezhet fel. Tébécé járvány ütötte fel a fejét, tízezrek pusztulnak el. Milliók menekülnek el az országból. Vadim is Amerikába tart, de neki feladata van. Egy új csatárt kell vásárolnia a Dinamó Murmanszk csapatának. De New Yorkban az elnökválasztás előtt néhány héttel oroszellenes zavargások törnek ki. Vadim hirtelen az egyik elnökjelölt mellett találja magát, és szokatlan feladatot kap: meg kell védenie Ben Rushton feleségét. Az asszonyt azonban bizarr módon meggyilkolják, és Rushton megbízására Vadim nyomozni kezd a brutális gyilkos után. Vadim egyre jobban belegabalyodik az összeesküvés hálójába, aminek köszönhetően a gyilkos áldozatainak száma csak nő. Van valaki, akinek semmi sem drága, hogy Rushton legyen az elnök. Vadim a nyomába ered, de még csak nem is sejt, mi vár rá az út végén.

www.agavekonyvek.hu


 

Laurell K. Hamilton: Obszidián pillangó
Szerzõ: Papirusz
2006. május 20. 11:11

“A NEVEM ANITA BLAKE.

HADD MUTASSAM BE EDWARDOT!”

Hivatását tekintve Edward fejvadász. Mindegy, hogy milyen szörnyről van szó, neki csak az a fontos, hogy a hajsza minél hosszabb és véresebb legyen. Edward most Új-Mexikóba viszi Anitát, hogy segítsen neki egy problémás ügy felderítésében. Valami ismeretlen és titokzatos szörnyeteg vérszomjas zombikat gyárt az áldozataiból, ez pedig nem jelent túl sok jót a helyiek számára. Új-Mexikó kietlen, sivatagos világába csöppenve Anita hamarosan az események sűrűjében találja magát. A rejtélyes gyilkosságok, ősi Azték szertartások, vámpírok és farkasemberek között Anita már nemcsak az életéért küzd, hanem a józan eszéért is, hogy belőle ne válhasson olyan könyörtelen gyilkológép, mint Edward.

www.agavekonyvek.hu


 

Philip K. Dick: Csordulj könnyem, mondta a rendőr
Szerzõ: Papirusz
2006. május 18. 23:32

Jason Taverner egy titkos kormányprogram végterméke, egyike azoknak a genetikailag megváltoztatott embereknek, akiket csak úgy neveznek: a hatosok. Jelenleg kirobbanóan népszerű televíziós személyiség, igazi sztár egy hetente jelentkező tévéműsorban. Egy napon gyilkossági kísérletet követnek el ellene, és az eszméletét visszanyerve egy másik világban találja magát. Illetve mégsem. A mindenható rendőrség által szigorúan ellenőrzött világ ugyanaz maradt. Egy dolgot kivéve. Ebben a valóságban senki nem hallott Jason Tavernerről. Itt ő csak egy hivatalos papírok nélküli üldözött lehet, akinek egyetlen esélye van a túlélésre: ha megtalálja saját magát.

www.agavekonyvek.hu


 

Iain Gale: Waterloo négy napja
A megnyert és elvesztett ütközet
Szerzõ: Papirusz
2006. május 17. 23:02

Waterloo, 1815 júniusának négy napja. A csatamezőn három hadsereg harcol életre-halálra becsületért, dicsőségért, az európai kultúráért. Két vezér, Napóleon és Wellington, először kerül szemtől szembe egymással, hogy győzelemre vezesse nemzetét. Ahogy a csata e négy nap során kibontakozik előttünk, a katonák és tisztjeik nagyon különböző szemszögéből és jellemén keresztül láthatjuk az eseményeket. Tanúi lehetünk a mindkét oldalon jelenlévő elszántságnak, kétségbeesésnek és bátorságnak: ez avatja a könyvet figyelemre méltó olvasmánnyá.

bővebben >
 


Körmendi Ferenc: A budapesti kaland
Szerzõ: Papirusz
2006. május 16. 21:07

„Két magyar kispolgári fiatalemberről szól, két harmincévesről. Az egyik itthon maradt, reménytelenül és neurotikusan vergődik az apró gondok, a szennyes kis próbálgatások, az utált iroda, a főzelékfeltét és végül a B-lista marazmusában. A másik szinte akaratlanul, szinte véletlenül külföldre kerül, végighányódott Európán, lekerült Dél-Afrikába és milliomos lett. Látogatóba jön haza Pestre: és akkor megindul ellene volt iskolatársainak rohama. Mindegyik rá épít, mindegyik verseng érte, mindegyik őt akarja becsapni, mindegyik belőle akar "kihozni valamit", mindegyik beléje kapaszkodik, mint abba a bizonyos utolsó szalmaszálba.” Bálint György, Magyarország, 1937. március 15.

www.agavekonyvek.hu


 

Földes Jolán: A halászó macska uccája
Szerzõ: Papirusz
2006. május 15. 22:29

Párizsban van, a Szajnára fut ki. Harminc méter hosszú és két lépés széles, olyan, mint egy sötét, keskeny hegyszoros. Hontalan orosz bankár és spanyol anarchista, litván tanár és görög kereskedő, és még egész sor száműzött lakik errefelé. Közöttük és velük pedig egy magyar munkáscsalád él itt, és nem is él rosszul. Szorgalmasak és életrevalók, a gyerekek francia iskolába járnak, úr lesz belőlük. Életük egyszerű volna és tiszta, és a hontalanság csöndes bánatában is megbékélt, ha időről-időre közbe nem szólnának a nagyvilág történései. De közbeszólnak. Hol egy királyt ölnek meg, hol más világrengető esemény történik, és a politikai földrengés mindig a kisemberek házát dönti össze. Magyarok külföldön. Nem primadonnák, akik diadalmasan térnek haza, csak józan, dolgos, szerény emberek. Történetük kicsit mégis Európa tizenöt évének története.

www.agavekonyvek.hu


 

Paul Sussman: A jeruzsálemi templom titka
Szerzõ: Papirusz
2006. május 14. 23:36

A luxori rendőrség nyomozója, Juszuf Khalifa felügyelő azt hiszi, egyszerű esettel áll szemben, amikor Piet Jansen, a korosodó hoteltulajdonos holttestét megtalálják a Nílus partján egy elhagyatott régészeti lelőhelyen. Ami rutinnyomozásnak indul, villámgyorsan változik valami egészen mássá. Kalifa veszélyes, ingoványos terepre téved, bármerre néz, körülötte mindenütt mohóság, kétszínűség, politikai intrikák és bosszú. Nyomasztó teherként nehezedik rá egy homályos, kétezer éves rejtély, amelyet meg kell fejtenie, mert ha a hatalom jelképe rossz kezekbe kerül, az egész Közel-Keletet lángba boríthatja a háború.

bővebben >
 


Zita West: Gyereket szeretnénk
avagy hogyan essünk teherbe
Szerzõ: Papirusz
2006. május 14. 12:06
Mi a teendő, ha egy fiatal pár úgy dönt, jöhet a gyerek?
Ha gondosan fel akarnak készülni a babavárásra, ha egy ideje kísérleteznek, de növelni akarják esélyeiket, ez a könyv hasznukra válik.
Zita West "aki képzett szülésznő és akupunktúrás szakember"kézikönyve felbecsülhetetlen információforrás, hiszen érzelmi segítséget nyújt a pároknak, pontos egészségügyi ismeretekkel szolgál és tanácsot ad a korszerű gyógyszereket, étrendet és életmódot illetően.

bővebben >
 


Agatha Christie: Találkozás a halállal
Szerzõ: Papirusz
2006. május 7. 15:53

Sarah King felejteni jött a Szentföldre. A fiatal orvosnő egy felbontott jegyességgel a háta mögött néhány érdekes hétre és sok szép látnivalóra vágyott. Ehelyett találkozott a Boynton családdal. Raymond Boynton azonnal megtetszett neki, de Mrs. Boynton, az anyja, nem nézte jó szemmel, ha négy gyereke közül bármelyik barátkozni próbált. Lehet, hogy öreg volt, kövér, nehezen mozgott és rossz volt a szíve, de a hatalma még mindig teljes volt a család fölött.

bővebben >
 


Steven Saylor: Rubicon
Szerzõ: Papirusz
2006. május 5. 13:25

Caesar hatalmas sereg élén Róma felé közeledik, a városban lassan eluralkodik a pánik. Gordianus a felfordulás kellős közepén saját otthonában fedezi fel Pompeius, a Nagy Vezér – és nem mellékesen Caesar ellensége – kedvenc unokatestvérének holttestét. Mielőtt Pompeius elmenekülne Rómából, arra kényszeríti a Nyomozót, hogy kerítse kézre a gyilkost. Biztosítékképpen elviszi magával Gordianus vejét is. A Nyomozó hamar kideríti, hogy a meggyilkolt férfi egy veszélyes kém volt, és útra kel Brundisium felé, ahol Caesar és Pompeius seregei néznek farkasszemet egymással. Gordianusnak nemcsak a mindent eldöntő csatát kell túlélnie, és megmenteni a vejét, hanem egy rettenetes titkot is fel kell fednie.

www.agavekonyvek.hu


 

Frau Thomas Mann. Katharina Pringsheim élete
Szerzõ: Papirusz
2006. május 3. 20:38

„Frau Thomas Mann” – így írta alá valamennyi asszonykorában írt levelét Katia Mann, a világhírű író mellett élethosszig hűen kitartó feleség. Igaz, ez a névválasztás nem volt szokatlan akkoriban, Katia Mann esetében mégis többről van szó: ő tudatosan, vállaltan határozta meg önmagát férje nevével és állította egész életét Thomas Mann szolgálatába. Inge és Walter Jens ennek a különleges asszonynak az életét mutatja be számos, eddig ismeretlen dokumentum felhasználásával. Betekintést nyerünk Katia és anyja, Hedwig Pringsheim kapcsolatába, Katia családi viszonyaiba. Megismerjük a nagypolgári, értelmiségi Pringsheim családot, akiknek liberális, felvilágosult gondolkodása később erősen érezteti hatását a Mann család hétköznapjain, a gyerekek nevelésén, és kiderül az is, hogy a Mann gyerekek, Klaus, Erika, Golo, Monika és Elisabeth rendkívüli íráskészsége nem kizárólagosan apai örökség.

bővebben >
 


Anthony Horowitz: Harmadik Erő
Szerzõ: Papirusz
2006. május 2. 16:51

Alex egy elegáns kórházban lábadozik súlyos sebesülése után. Alig várja, hogy hazamehessen, és elfelejthesse az egész titkosügynökösdit. Ám a terveit ezúttal is keresztülhúzzák. A szomszéd kórteremben fekvő fiút – egy orosz milliárdos gyerekét – megpróbálják elrabolni, Alex pedig gondolkodás nélkül a segítségére siet, aminek következtében hamarosan a Harmadik Erő nevű terroristacsoport fogságában találja magát. S hogy mindehhez mi köze van a világ első űrhotelének, az Arkangyalnak? Alex egy hihetetlenül veszélyes akció során, a CIA közreműködésével kideríti…

www.animus.hu


 

Anthony Sheenard: Árnyak ébredése
Szerzõ: Papirusz
2006. április 28. 14:39

Ez az intergalaktikus mitológia a megváltás, megváltódás lehetséges útjait keresve vezeti olvasóját a kozmoszba. A klasszikus teremtésmítoszokhoz hasonlóan építi fel azt a fantasztikus világot, amelyben bizonyos örökérvényűnek tekinthető karakterek, mentalitások és értékek harca folyik valamely lehetséges jövő megteremtése érdekében. - írta Dr. Szabó Gábor irodalomtörténész a Bowman-sorozat első regényéről. A tizenhét éves Gin Bowman feltett szándéka, hogy űrfelderítő pilóta lesz, ezért is jelentkezett a hadseregbe. Fél év kiképzés után, mielőtt a Kissinger Űrállomáson működő Katonai Akadémiára kerülne, egy hónap szabadságot kap katonatársaival A 2384. év decemberét írják.

bővebben >
 


Christopher Moore: Biff evangéliuma
Szerzõ: Papirusz
2006. április 27. 09:45

Jézus gyermekkoráról senki nem tud semmit. Biffet, a Messiás legjobb haverját kivéve, aki most végre kipakol, és megírja a saját evangéliumát, tele kalandokkal, szerelemmel, varázslattal, gyógyítással, kung-fúval, halottkeltéssel, démonokkal és dögös csajokkal. És hogy mi van azzal a keresztre feszítés dologgal? Ahogy Biff mondja: "Azt hiszitek, ismeritek a történet végét, pedig egy fenét ismeritek. Higgyetek nekem, én ott voltam. Én már csak tudom."

bővebben >
 


Anyák
Őszinte beszélgetések az anyaság csodaszép és nehéz pillanatairól
Szerzõ: Papirusz
2006. április 25. 16:34

Mit jelent anyának lenni túl azon, hogy csodálatos dolog?

Hogyan lehet összeegyeztetni a karriert, az országos ismertséget a legbensőségesebb dologgal, az anyasággal?

Fülöp Bea, aki az elmúlt 8 évben a Danubius Rádió közkedvelt riportere volt, tavaly adott életet gyönyörű kisfiának. Ebben a könyvben 17 ismert közéleti személyiséggel, anyával beszélget őszintén, tabuk nélkül örömökről, kételyekről, az anyaság megható és problémákkal teli időszakáról.

bővebben >
 


Samuel Beckett: Molloy. Malone meghal. A megnevezhetetlen
Szerzõ: Papirusz
2006. április 24. 10:19

A Molloy, a Malone meghal és A megnevezhetetlen, amelyek rendszerint együtt jelennek meg és Trilógia összefoglaló címen is ismertek, Beckett írói pályafutásának ugyanabban a kimagaslóan termékeny szakaszában (1947–49) keletkeztek, mint a Godot-ra várva, s ahogy emez a drámáknak, úgy a Trilógia Beckett prózaírói munkásságának legnagyobb sikert aratott és legtöbbet elemzett alkotása.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  10  11  12  13  14  15  16   

Könyvajánló
   
Összesen 320 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!