Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Ács Irén - Horgas Judit: Faltól Falig (Könyvajánló)
Szerző: Papirusz
2006. május 29. 20:09

Tizenkét budapesti épület történetét mesélik el Ács Irén fotói és Horgas Judit szövegei, s faltól falig vándorolva a város történelmi múltjával is megismerkedhetünk.

A Liget folyóirat 2005-ös évfolyamának tizenkét számában megjelentetett sorozat a tavalyi, Fák közt padon - budapesti ligetek c. könyv folytatásaként ismét a f?városi környezetkultúra mintegy másfél évszázadra visszatekint? történetét dolgozza fel, ezúttal egy-egy épület bemutatásával.

1. Astoria Szálló,
2. Nyugati Pályaudvar,
3. Korányi Szanatórium,
4. Magyar Tudományos Akadémia,
5. Operaház,
6. Vásárcsarnok,
7. Széchenyi Fürdő,
8. Kiscelli Múzeum,
9. Központi Szabó Ervin Könyvtár,
10. Vakok Iskolája,
11. Elefántház,
12. a Központi Papnevelő Intézet Pálos Könyvtára.

Az épületek története és a felhasznált irodalmi idézetek más-más szemszögből mesélnek Budapest fejlődéséről, a széleskörű ismeretterjesztést egyedülállóan ötvözve a művészeti alkotásokkal. Ács Irén életmű-díjas fotóművész munkái a külső homlokzattól a belső részletekig új színben mutatják be a jól ismert épületeket, de elvezetnek olyan zárt, elfeledett helyre is, mint a Pálos Könyvtár. Horgas Judit, a Liget szerkesztője a történeti leírásokon túl a különböző intézmények jelenlegi felhasználására is kitér irodalmi igényességű írásaiban, s így az olvasó szinte az egész várost bejárhatja, bepillanthat a budapesti kulturális életbe éppúgy, mint az egészségügy, az oktatás vagy a bevásárlás jellegzetes részleteibe, a városi ember környezetének mindennapjaiba. A kötetet tervező René Margit ezúttal is kisalakú, zsebben hordható könyvet alkot - különleges útikalauzt, amely egyaránt szól a budapestiekhez és a várossal ismerkedőkhöz.

fotók és szövegek budapesti épületekről / 132 oldal / 1800 Ft

Liget Kiadó
Web: liget.grafium.hu

 
 
Jelenleg 1 olvasó böngészik a Papiruszon

Ingyen hirdetés | Fesztivál, rendezvény
Weboldal készítés