Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5  6  7   ...  12  13  14  15  16   

Könyvajánló
   
Álmot hozó mesék
Szerkesztette: Tóth-Gulyás Zsófia
Szerzõ: Papirusz
2008. szeptember 29. 14:50

A kötetben található bájos, rövid történetek (A farkas és a bárány, A róka és a tyúk, A halász és a hal, Az oroszlánbõrbe bújt szamár, A holló és a róka...) napról napra újabb tanulsággal szolgálnak az apróságok számára. A jól ismert történetek mellett megtudhatják például, miért nem érdemes hazudni, vagy hogy igazán csak a belsõ szépség fontos.

bővebben >
 


Varázslatos mesék
Szerzõ: Papirusz
2008. szeptember 29. 14:48
A kötetben található bájos, rövid történetek napról napra újabb tanulsággal szolgálnak az apróságok számára. A jól ismert történetek mellett megtudhatják például, hogyan lett kedves fiú Petibõl egy szívmûtét segítségével, vagy hogy a mókusok hogyan óvták meg otthonaikat a figyelmetlen favágó baltájától.

bővebben >
 


Az emberi test atlasza
Szerzõ: Papirusz
2008. szeptember 25. 08:09

- Részletesen, mégis lényegre törõen mutatja be a csodálatos emberi testet, illetve a betegségeit tünettani összefoglaló keretében

- Minden szervrendszert egyszerûen, érthetõen, szakzsargontól mentesen tárgyal

- A színes illusztrációk, valamint ábrák és a hozzájuk tartozó feliratok megkönnyítik a megértést, s hasznos információkkal szolgálnak

- A keresztmetszeti anatómia segít megérteni a szervek egymáshoz való viszonyát és mûködését

- A könyvet orvosokból, írókból, illusztrátorokból, kutatókból, tervezõkbõl és szerkesztõkbõl álló nemzetközi csapat állította össze.

bővebben >
 


Helen Foster: Hétköznapi diéta
Sikeres fogyókúra hétf?t?l péntekig!
Szerzõ: Papirusz
2008. szeptember 22. 09:32

Ha általában szigorúan betartjuk a fogyókúrát hét közben, hogy aztán mindent tönkretegyünk a hétvégén, akkor ez a könyv nekünk szól!

bővebben >
 


Jeffery Deaver: Az illuzionista
Gyilkosság és szemfényvesztés: a végs?kig fokozott izgalom
Szerzõ: Papirusz
2008. szeptember 18. 15:50

Lincoln Rhyme, a világ legjobb kriminológusa munkatársával és szeretõjével, Amelia Sachsszel ezúttal egy megállíthatatlannak tûnõ gyilkos után nyomoz. Olyan rafinált gyilkost keresnek, akinek mindig akad egy újabb borzalmas trükk a tarsolyában.

bővebben >
 


SPANYOL GY?ZTES A 4. BUSHO FESZTIVÁLON
Szerzõ: Papirusz
2008. szeptember 11. 23:51

Szeptember 7-én délben adták át a Vörösmarty moziban a 4. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál díjait. Az öt tagú nemzetköi zs?ri a legjobbnak a spanyol Daniel Sanchez Arévalo Traumatológia (Traumatology) cím? filmjét találta. Az Ezüst BuSho díjat idén (is) magyar film vitte el, Simonyi Balázs Originál Láger cím? alkotása, az angol Stephan Stuckert Medium Rare (Közepesen Ritka) cím? filmjének pedig a Bronz BuSho díjat ítélték.

bővebben >
 


Pálnagy László: Digitelló Holli-Bolliában
Szerzõ: Papirusz
2008. augusztus 23. 08:44
 Örömmel vettem kezembe a napokban megjelent  Pálnagy László: Digitelló Holli-Bolliában c. hangoskönyvet. A CD borítójáról - a számomra jól ismert - mosolygós, kedves robotka, Digitelló köszönt rám. Valami arra késztetett, hogy máris tegyem be a lejátszóba, s hallgassak bele. Kellemes nõi hang csendült fel, s egy virtuális tanmesében találtam magam...

bővebben >
 


Paulo Coelho: Élet
Válogatott idézetek
Szerzõ: Papirusz
2008. augusztus 8. 16:21

A kötet idézetei, melyeket a népszerû szerzõ, Paulo Coelho mûveibõl válogattunk, az élet lényegi kérdéseit ragadják meg. Paulo Coelho, akit emberek milliói a szavak alkimistájaként tartanak számon, napjaink egyik legbefolyásosabb szerzõje. Könyvei nemcsak a bestsellerlistákat vezetik, de társadalmi és kulturális párbeszédet is gerjesztenek. A mûveiben érintett témák, eszmék és filozófiák sok olvasó vágyát teljesítik be, olyanokét, akik a saját útjukat, és a világ újfajta megértését keresik.

bővebben >
 


Korpádi Péter - Patyi Árpád: Palacsinták
A legjobb sós és édes receptek
Szerzõ: Papirusz
2008. augusztus 7. 23:51

A palacsinta mindig sikert arat, gyorsan elkészíthető, kiadós és olcsó fogás - igazi klasszikus. Készüljön sósan vagy édesen, megannyi elkészítési módja létezik.

A szokatlanabb, izgalmasabb palacsintafélékkel főként az éttermek étlapjain találkozunk, pedig jó részüket könnyen elkészíthetjük otthon is. Korpádi Péter mesterszakács fotográfus most sok hasznos palacsintasütési tippel és több mint ötven, ínycsiklandó palacsintaköltemény receptjével ad ihletet e klasszikus étel változatos elkészítéséhez.

bővebben >
 


Walter Robertson: Legjobb receptjeim
Szerzõ: Papirusz
2008. augusztus 5. 09:48

A kincset érõ ételreceptek gyûjtése szép hagyomány, néha azonban nehéz tárolni és nyomon követni õket. Ez a gyûjtõkönyv ideális megoldás arra, hogy összegyûjtött kedvenc receptjeinket ízlésesen, kívánságunknak megfelelõen rendezzük. A gyûjtõ hasznos tanácsokat és ötleteket is tartalmaz például a különbözõ sajtfélékkel vagy az ételbiztonsággal kapcsolatban, illetve egy rövid szótárt is az elkészítéssel kapcsolatos fontos fogalmakról.

bővebben >
 


Receptjeim
Szerzõ: Papirusz
2008. augusztus 4. 09:00
A legideálisabb receptrendezõ! Vége a papírra írt csodareceptek össze-vissza hánykolódásának: ebbe a gusztusos kis mappába beleírhatja kedvenc receptjeit, külön az elõételeket, a leveseket és salátákat, a fõételeket, a tésztákat, a zöldség- és gyümölcsételeket, illetve a desszerteket. Ha ragaszkodik a régi cetlikhez, semmi gond: a mappa hátuljában található receptrendezõben szintén hasonló kategóriák szerint tárolhatja azokat!

bővebben >
 


Tony Buzan - Richard Israel: A sikeres eladás trükkjei
Kommunikációs technikák a hatékony eladás szolgálatában
Szerzõ: Papirusz
2008. július 31. 23:54
Minden eladási tevékenység elmék között lejátszódó folyamat. Ebben a könyvben az emberi elme erejének legjobb ismerője és igába hajtásának legnagyobb szakértője fog össze a modern kereskedelmi képzés úttörőjével, hogy megmutassák, hogyan válhat valaki kiemelkedő eredményeket felmutatni képes kereskedővé!

bővebben >
 


Nigel Cawthorne: Zsarnokok
A történelem 100 legvéresebb diktátora
Szerzõ: Papirusz
2008. július 1. 16:59
A kötet az emberiség ellen elkövetett rémtettek hátborzongató krónikáján keresztül a száz legelvetemültebb zsarnokot mutatja be.

bővebben >
 


Rachel Brown: A tortadíszítés alapjai
Technikák és ötletek csodaszép torták készítéséhez
Szerzõ: Papirusz
2008. július 1. 16:57
A tortadíszítés olyan készség, amelyet némi segítséggel mindenki el tud sajátítani. Ebben a rengeteg hasznos tudnivalót tartalmazó könyvben Rachel Brown az alapoktól mutatja be a különbözõ technikákat, és közben bebizonyítja, hogy a tortadíszítés egyben nagyszerû szórakozás is.

bővebben >
 


Grillezzünk! - Ötletek minden alkalomra
Szerkesztette: Megyery Pál
Szerzõ: Papirusz
2008. június 27. 09:23

A grillezés már rég nem a nyílt láng feletti kerti hússütés kezdetleges módja. Sőt, az utóbbi években szinte külön művészeti ággá fejlődött! Ebben minden bizonnyal közrejátszott, hogy a húsok, a halak ízét egyre inkább kiegészítjük a különböző zöldségek és gyümölcsök zamatával. Ezek a kifinomult ízek pedig nem véletlenül vannak jelen a legjobb európai éttermekben is.

bővebben >
 


Hungaricum 2008/2 - Magyar alkotók határon innen és túl
Szerzõ: Papirusz
2008. június 23. 10:25
Egy új, negyedévente megjelenő folyóirat harmadik száma, melynek célja: rendszeresen hírt adni a határon túli magyar írók, festők, szobrászok, zeneszerzők, karmesterek, muzsikusok és a művészetek sok-sok más ága, valamint a tudomány külföldön élő magyar művelőinek tevékenységéről. Ezúttal Magyarok Németföldön melléklettel.

bővebben >
 


Dr. Hans W. Kothe: 1000 gyógynövény
Gyógynövények A-tól Z-ig. Felhasználási módok. Hatóanyagok
Szerzõ: Papirusz
2008. június 18. 23:43
A gyógynövények és gyógyfüvek mindig is csodálattal töltöttek el bennünket, és hatóanyagaik ma is sok gyógyszer és kozmetikai termék összetevõjét alkotják. Egyre több ember hisz a természet gyógyító erejében, és egyre többet szeretnének megtudni róla. Ez a növényhatározó és kézikönyv több mint ezer részletgazdag, színes illusztrációjával és informatív szövegével átfogó képet nyújt az Európában használatos gyógynövényekrõl és a világ minden táján növõ gyógyfüvekrõl.

bővebben >
 


Horvátország (Time Out útikönyvek-sorozat)
Szerzõ: Papirusz
2008. június 3. 05:27
Ez az útikönyv átfogóan ismerteti meg olvasóját a paradicsomi adriai tengerparttal, a zöldellõ belsõ országrésszel és a nyüzsgõ fõvárossal, Zágrábbal. Bemutatja a horvát kultúra egészét, a gasztronómiát, a fesztiválokat és más kínálkozó programokat, a zenei és mûvészeti életet.

bővebben >
 


A sütemények bibliája - Mutatós finomságok pillanatok alatt
Szerzõ: Papirusz
2008. május 31. 10:38
Ki ne szeretné a süteményeket? Nem sokan utasítanának el egy frissen sütött karamellás brownie-t, egy finom óriás mogyoróvajas süteményt vagy egy szelet krémes, citromos-málnás kockát. Bár bonyolultnak tûnhet, a legtöbb süteményt meglepõen könnyû elkészíteni - és nem is kell profinak lennünk ahhoz, hogy sikerüljön. Annak, aki még újonc a sütésben, "A sütemények bibliája" lépésrõl lépésre mutatja be annak folyamatát. A tapasztalt süteménysütõt pedig felvillanyozza az ellenállhatatlan sütireceptek fantasztikus gyûjteménye.

bővebben >
 


501 kihagyhatatlan látnivaló a világ minden tájáról
Szerkesztette: Hajdu András
Szerzõ: Papirusz
2008. május 28. 10:20

Az 501 kihagyhatatlan látnivaló nélkülözhetetlen forrás a következõ úti céljukat keresõ lelkes utazók számára, és általában mindazoknak, akik új tájak és idegen kultúrák megismerésére vágynak.

A legnépszerûbb turistacélpontok egy része a természet megkapó csodája, zömüket azonban az ember alkotta: városok, székesegyházak, kastélyok, múzeumok, kertek és piacterek - valamennyi az emberi találékonyság, hit és kitartás diadala. Némelyek -mint a kínai nagy fal, a Tádzs Mahal vagy az Akr opolisz- világszerte ismertek, mások azonban többé-kevésbé máig rejtve maradtak. Akár a látványos dakhlai lagúnában, akár a gyönyörû Vat Tham Paplong templomában járunk, szinte biztosak lehetünk abban, hogy nem találkozunk más turistával.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5  6  7   ...  12  13  14  15  16   

Könyvajánló
   
Összesen 320 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes hirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény