Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A Holokauszt Múzeum alapkőletétele (Archívum)
A központ előreláthatólag 2004. április 16-án, a holokauszt emléknapján nyílik
Szerző: Csibi Szilvia
2002. december 17. 10:30


Az alapkövet Medgyessy Péter miniszterelnök, Görgey Gábor kulturális miniszter és Vámos Tibor akadémikus, a központ megvalósítására felállított Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány kuratóriumának elnöke helyezte el. Az eseményen jelen volt Göncz Árpád korábbi köztársasági elnök, Judith Varnai Shorer, Izrael Állam budapesti nagykövete, részt vettek továbbá a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének vezetői.

Görgey Gábor beszédében úgy vélekedett, hogy az esemény nemcsak fizikai, hanem szellemi értelemben is alapkőletétel. Meglátása szerint az emlékezés mellett megemlékezéseket kell írni a vészkorszakról, s ilyen módon nemcsak a túlélőknek és az áldozatok hozzátartozóinak kell letenniük a maguk szellemi alapkövét, hanem még inkább azon íróknak és művészeknek, akik nem voltak üldözöttek.

Ács Tamás, a kulturális minisztérium helyettes államtitkára az intézmény terveit bemutatva jelezte, hogy a kiállítási program költségigénye becslések szerint 500 ezer és egymillió forint közé tehető, ám a megvalósításra jelenleg még nincs fedezet a tárcánál. Utalt arra, hogy a központ létrehozására tulajdonosként a Budapesti Zsidó Hitközség bocsátotta a magyar állam rendelkezésére a Páva utcai telket és a hosszú ideje használaton kívül lévő zsinagógát.

Az októberben kezdődött építkezés során az ezer négyzetméteres templom mellé 3700 négyzetméteren új épületeket emelnek, s a központot három szinten (mélyföldszint, földszint, emelet) alakítják ki. Az építkezés összértéke várhatóan eléri az 1,7 milliárd forintot.

http://www.bphm.org

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!