Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Egy kapcsolat margójára (Archívum)
Bille August filmje a 12. Európa Filmhéten
Szerző: I-Web.hu
2002. december 16. 15:58


A szerelem szimfóniája Barbara, a hegedűművész, és Martin, a karmester-zeneszerző története. Martin új szimfóniájának próbáján ismerkednek össze, röviddel később pedig elhagyják felnőtt gyerekeiket és régi - feltehetően kiüresedett - házasságaikat, s mindentől messze, a szív közelébe költöznek. Bőséges intimitást kapunk, diákszerelemhez hasonlatos hevületet, gazdag színű képvilággal párosítva - mégsem válik érzelgőssé a miliő.

Továbbmegyek, a rendező tapasztalata akkor sem engedi áthajolni a filmet túlzásokba, amikor a tengerentúlról a multiplexekbe szivárgó mai átlagosok (de még a kissé afölöttiek is) már rendre megtébolyodnának a hangulatfokozó elemek egymásra gyűrésétől. Amikor Martinról kiderül, hogy Alzheimer-kórban szenved, ahogy lassan-lassan utálatot gerjeszt (akarva vagy akaratlanul) a társában, ahogy leépülésében egyre inkább elveszíti minden emberségét, ahogy megerőszakolja az énvesztés metamorfózisa - mind túlzások és a tragédia egyébként is felesleges fokozása nélkül kapjuk.

A film alig pár helyszínének, mellékszereplőinek, mi több, a filmzenének szinte nincs súlya, Viveka Seldahl (Barbara Hartman) és Sven Wollter (Martin Fischer) tölt be minden részletet. Egy pillanatra sem tudtam nem hinni abban, hogy amit látok, az játék. Valóság az, gondoltam akkor, keserű-édes, ismerős-idegen valóság, amihez személyes közöm volt a moziszékben ülve. Ezt pedig a pontos és lózungmentes rendezés, és a 2001-es Karlovy Vary fesztivál legjobb színészként és színésznőként jutalmazott párosa Viveka Seldahl és Sven Wollter nyújtja nekünk.

Tehát nehéz bármit is hozzátenni ehhez az egyszerű, de magával ragadó darabhoz. Egész egyszerűen meg kell nézni, és megélni, hogy a film végére szorosabban fogjuk a kedvesünk kezét. Megéri.

http://www.port.hu/europafilmhet/filmek.html

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!