Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Ami sok, az sokk (Archívum)
Valóságshow-mustra az ELTE Médiaintézetében
Szerző: I-Web.hu
2002. december 16. 15:13


Elöljáróban annyit, hogy Szerző, bár megvolna valóságshow-k nélkül is, mégis bírt már késhegyre menő vitát vívni barátaival - pláne a kiszavazások érzelmileg felfokozott légkörében - némely szereplő érdemtelen, vagy adekvát kiesésével kapcsolatban. Ítéljenek el - de olvassanak tovább.
A rendezvény a Valóságsokk nevet kapta, ami azért tükrözheti azt a fajta értelmiségi finnyáskodást is, ami a bezártak mutogatása körül történik. Nem csalódtam, mert néhány előadó - a tizenötből - "bevallottan" csakis azért nézett meg egy-két adást a két nagy konkurens emberkert-mutatványból, merthogy őnéki itt előadást kell produkálni. De haladjunk sorjában.

Reach meg share és a biológia

A fél tízes blokkban a tényadatok szerepeltek. Bozsonyi Károly (AGB Hungary) a televíziós nézettségről ("a Való Világot a magyar értelmiség sűrű tömött sorokban nézi"), Tóth Marcell az online látogatottságról, Mester Sándor (origo) pedig a VV-BB nyomán kialakuló szélessávú tartalomszolgáltatási igény megugrásáról beszélt. Ezután pedig egy kis bigbrotherológia - a Nagy Történelem, 1973-tól (An American Family - valós, válófélben lévő háromgyerekes család életének dokumentumjellegű bemutatása egy sorozatban) napjainkig.
A következő majd két órában a tudományok főszerepeltek, illetve azok kiváló művelői elemezték a kukkolást művészettörténeti, jogi, szociológiai, esetlegesen biológiai vonatkozásban. Ez volt a konferencia leginkább előadóigényes része, amit a nézőszám fluktuációjából kitűnően leszűrhettünk. Hozzáteszem, itt már dél volt, és a jó félházasra duzzadt közönség moraját a gyomorkorgás is erősítette, a terem előtt pedig ingyenbüfé ékeskedett.

"Mikor a netwörkjén disztributál..."

- vágta oda teljes természetességgel az egyik tartalomszolgáltató vezetője a már telthasú hallgatóságnak. E szavak mögött valahol a reklámpénzek folyásának módja bújt meg, konklúzió annyi, hogy a reklámozó magasról tesz a két blokkja között felbukkanni merészelő műsor minőségére, a nézettség az isten. Meg a Krebsz. Vagy Andy Warhol, akiből Gát György előadása indult ki a jelen formájukban pompázó álvalóságok trendiségének elemzésében. És bár - kevés kivételtől eltekintve - eddig is roppant színvonalas előadások zajlottak, az előadás végére a széksorok teleszívták magukat emberrel. Hogy, hogy nem, éppen az RTL Klub és TV2 idevágó prominensei készültek kerekasztal-beszélgetni egy jóízűt, s ez nagy nézővonzó mulatság.

Az egész konferencia ziccere...

...maradt ki ennél a pontnál. Kolosi Programigazgató Péter (RTL Klub) ugyanis azzal a megdöbbentő bejelentéssel indított, hogy Oki (az egyik szereplő) lánya, hosszú betegség után, az éjjel elhunyt. Nos, kérem, szinte semmi sem lett belőle. Kolosi és Radnai Producer Péter (tv2) kedélyesen tereferéltek, szívatgatták egymást másfél órán át (legalább témában), mígnem végül a néző kérdez menüpont alatt György Péter professzor újra elő nem vette ezt a kérdést. Jelesül a gyászt, és annak televíziós kezelését, a TV nevű médium felelősségét-érzékenységét. Miután Kolosi nem akarta érteni a kérdést (illetve csak a felszínét), a prof pedig nem tágított, pár perc csúsztatgatás, mellébeszélés után a kertévé két vezető alakja távozott. Majdnem hazamentem.

A véleménygazdák lezárnak

Radnóti Sándor, Almási Miklós, Csepeli György, György Péter és Szigeti Péter. Őértük maradtam. Hogy a véleményüket megismerjem, és hogy jól szórakozzam a kitűnő stíluson. Ez maradéktalanul sikerült. Ennyi.
Vagy mégsem egészen. Mindamellett, hogy valódi tartalommal töltött konferenciát ültem és élveztem végig, nagyon nehezen ment le a torkomon a legnagyobb közönséget vonzó kereskedelmitévés kerekasztal-beszélgetés informatív álőszintesége. Naiv lényem beismeri, bármit is szerettem volna attól a beszélgetéstől kapni, nem maradt meg belőle más csak a Valóságsokk. A nem-képernyős fajtából.

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!