Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A legszebbet karácsonyra (Archívum)
Wieber Orsolya: Karácsonyi Nagy Mikulás Könyv
Szerző: I-Web.hu
2002. december 13. 12:12


Hányszor, de hányszor fordultam be a sarki könyvesboltba, hogy vegyek valami érdekeset, valami igazán jót a gyereknek. Hosszú órákig nézelődtem, olvasgattam, vívódtam magamban, mire is van szüksége az én okos kisfiamnak. Piacgazdaságban élünk, így hát az van szem előtt, szemmagasságban a polcokon, amit a legjobban el lehet adni - és fordítva. Amire szívesen áldoz a nagy átlag, és jó nagy haszonnal kecsegtet. Csakhogy én nem vagyok nagy átlag. Mindig csak egy picivel szeretnék többet nyújtani a gyerkőcnek, mint mások.

Ez a könyv mesteri munkát igazol. Borsos áráért kárpótol a tudat, hogy ezt a csodát majd unokáink is olvassák - az ő unokáiknak - a kandalló előtt. A fiatal szerző kalandos, az élet több területén is helytálló pályafutása, éretté, tapasztalttá tette őt. A híradós múltban megedződött kismama legbölcsebb hitvallása, hogy a világon nem jó és rossz dolgok történnek: minden azért van, hogy levonjuk a tanulságot, és folyton növekvő tudással lépjünk mind előrébb.

A szép és izgalmas történet rengeteg hasznos üzenetet is közvetít a mindenre nyitott csemeték számára. A mesehősök, akik egyszerre gondoltak a Mikulásra, közösen látogathatják meg őt Lappföldön. A különböző nemzetiségű gyerekek egy csapattá válnak, egyenlő mértékben járulnak hozzá, hogy a csoda megtörténjen. A Mikulás-házban, a béke birodalmában pedig csak akkor maradhatnak, ha betartják a Házirendet.

Érdekessége a mesének az a néhány fejezet, ahol a Mikulás-ház különös lakóit mutatja be a szerző. A krampuszok és a hitehagyottak szörnyen, már-már rémisztően viselkednek, ám a Mikulás nem utasítja el őket. Azt sugallja, el kell fogadni, hogy nem vagyunk egyformák, és amíg ők betartják a Házirendet, helyük van a "világban". Akárcsak a jógik, a keleti tanok bölcsei, akiknek manapság, ebben a nagy wellness-lázban mi felnőttek is elfogadjuk a tanácsait. Például azt, hogy a testi-lelki egészséghez harmóniára van szükség. A harmóniához egyensúlyra. A jó és a rossz, a nő és a férfi, a nap és az éj, a tűz és a víz egyensúlyára.

A mese mégis könnyen olvasható, érthető és nagyon tiszta. Még akkor is, ha bele-belelapozva olyan kifejezésekre kerekedik el a szemünk, mint a Rénszarvas Légitársaság. Az ezoterikus bölcselet és a racionális tudományok békében megférnek egymás mellett a gyermeki gondolatokban. A téli estéken lassan végigolvasott kötet beavat minket a Szent Miklós-hagyományba és az Állatöv csillagjegyeinek ismeretébe is. És ha mindennek a sok szép és okos gondolatnak csak a tizede megfogan a fejekben, akkor a könyv máris többet teljesített, mint amennyire hivatott.

Szerző: Wieber Orsolya
Társszerkesztő: Novák János
A festményeket készítette: Szegedi Katalin
www.virtuartnet.hu/szegedi/fomenu.htm
Édesvíz Kiadó, 2002

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!