Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A veréb is lehet bodobács (Archívum)
Winkler Róbert: Nagyvárosi természetbúvár
Szerző: I-Web.hu
2002. december 12. 15:54


Kétségtelen, nem lehet úgy állatokról írni, hogy az ember a kényes részeknél kipontozza a helyet a szövegben. Ezért aztán Winkler könyvében - persze szigorúan a tényfeltárás jegyében - pontos képet kaphatunk a két-, négy-, hat- és többlábúak szexuális életéről is. De emellett tényleg elképesztően alapos munkát végzett a szerző, könyvében a városi állatok legjavát mutatja be szokásos stílusában.

Megtudhatjuk, hogy a bolha a formatervezés diadala, amit nem restell kihasználni, s hogy Magyarországon vagy tizennégyféle él belőle. A cinke igazi repülő antidepresszáns, a csótány képes a "zsötem" elsziszegésére. A denevér kellemes lakótárs, hiszen a nyestekhez képest egyáltalán nem bulizik, még énekelni is csak diszkrét ultrahangon szokott. A csiga legérdekesebb része a lába, és ami a kádban szaladgál rémülten, amikor felkapcsoljuk a villanyt, na az a ezüstös ősrovar.

Amit Winkler leír a feketerigóról, a gilisztáról, a hangyáról vagy a katicáról, azt a gyerekolvasó kiválóan hasznosíthatja a biológiaórán is. Egy köteg szívószál (és a szakszerű leírás) segítségével kipróbálhatja, milyen képet lát a légy, és némi felnőtt asszisztenciával (állítólag) isteni mártást főzhet pár pincebogárból. A széplelkű szülők megnyugtatása végett tegyük hozzá, tagadhatatlan, hogy olvasás közben a párzás kifejezés számtalan szinonimájába is belefut a gyerek, de hát Istenem, ez is csak a szerző szókincsét dicséri.

Winkler Róbert megjelent könyveit (Kutyaszorító és Nagyvárosi természetbúvár) dedikálja 2002. december 12-én csütörtökön 17 órakor a Libri Könyvpalotában (Bp. VII., Rákóczi út 12.), és 2002. december 14-én szombaton 16 órakor Székesfehérváron az Alba Plaza Alexandra könyvesboltban.

Winkler Róbert: Nagyvárosi természetbúvár, Tericum Kiadó, 2002 (228 színes oldal, 3170 Ft)

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!