Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Harakiri (Archívum)
Csillagporhintés szombat éjjel az mtv-n
Szerző: I-Web.hu
2002. december 12. 15:33


A műsort bizonyára szórakoztatónak szánták készítői. Területe szerint kulturális adás lehetett, hiszen sem tény-, sem dokumentumelemek nem bukkantak fel benne. Volt viszont műzene és táncnak szánt mozgás, valamint fények és egy kicsike füst is, azaz minden, ami egy ma divatos szórakoztató darabot jellemez. Konferansziéja is volt, a híradós műsorvezetőből és bemondóból e rövidke pillanatra bazári majommá avanzsált Mohai Gábor személyében. Majd elfelejtem: szereplői is voltak! A Magyar Televízió műsorvezetői voltak a szereplői, akik keveset táncoltak, még kevesebbet énekelgettek play-backre és még annál is kevesebb interjút adtak. Öntudatosabb országokban egy ilyen eset után petícióban követelik az engedélyeztető vezetőség minél ütemesebb távozását. Nálunk megnézik, fizetnek érte és várják a folytatást.

A műsort nézve az ember önkéntelenül is a naptárra pislantott, majd elégedetten nyugtázta, hogy még nincs december 31-e. Akkor szoktak ugyanis afféle műsorok menni, csak éppen kicsivel igényesebb kiadásban, mint amit most az mtv elénk tálalt. Igaz, nincs még szilveszter, de a tévé egyest nézve, nehezen lehet ezt mostanában eldönteni. Az új műsorstruktúra bevezetése óta ugyanis hetente többször van kabaréműsor, mint mondjuk dokumentumfilm. Régiek is, újak is. Van, hogy három-négy este egymás után is láthatjuk Gálvölgyit, és még csak át sem kell kapcsolni az RTL-re.
 
A szombat éjszakai műsorocska koncepcióját zseniális mondhatnánk
, ha ezt a kifejezést a magyar sztárkultusz és annak hírmondói le nem foglalták volna már maguknak. Olyan ötlet, ami még senkinek sem jutott eddig az eszébe! Vedd elő a műsorvezetőidet, öltöztesd őket jelmezbe, s maszkírozd el az arcukat. Majd engedd őket szabadon egy számukra teljesen ismeretlen és idegen terepen, jelesül a showbiznisz talaján. Indíts el két-három kamerát, egy-egy zeneszámot a háttérben, rögzítsd az eseményeket, majd nagyvonalúan és roppant nagyzolósan vágd össze a képsorokat klipszerűre. Helyszínnel, díszlettel, jelmezzel nehogy vesződj! Elég a Tőzsdepalota valamennyi helyisége (a páternosztert is beleértve), a díszlet fölösleges luxus, különben is, szegény tévé vagy. A Hold utcai jelmezraktárból össze lehet szedni a kevésbé molyrágta darabokat.

Ki rendelte meg ezt a műsort és miért? Kritikusnak józan ésszel legalább annyira nehezen belátható, mint a matematikusnak a Riemann-sejtés. Valakik pénzt kapnak érte: rendben. A tévé pénzt ad érte: nincs rendben. Nincs rendben, mert ez nem műsor, nem szórakoztatás. Ha az volt a koncepció, hogy promóciós céllal mutassák meg és be a televízió arcait megszokott közegükön kívül, akkor fatálisat hibáztak. Ha a kommunikációs osztály mutyija ez a műsor: rúgják ki őket, mert ennek nyomán a televízió nem nyer, hanem veszít. Ismét és újra: nézőket. A szilveszteri mulatozásra hajazó ötlet, bár tényleg sivár és sovány, még éppen elmenne. Egy kis szerkesztői, rendezői lelemény (pedig Hoffmann György nem kezdő!) és sok munka, együtt gondolkodás kellene még hozzá. Lehet, hogy az általában súgógép-olvasásra kárhoztatott televíziós arcok ki akarnák próbálni magukat műsorkészítőkként. Biztos vannak/volnának kiaknázható ötleteik. Egy kis öngúny és játékos kedv, ha nagyobb népszerűségre vágynak. Egy-egy őszinte mondat, az életből ellesett esetlen pillanat, amikor nem a kosztümös/öltönyös tökéletességet, hanem Évát, Gergőt, Mónit, az embert látjuk.

Annak idején Erős Antóniának sem tett jót, amikor elsőként fedte fel bájait a férfimagazin-olvasók előtt. A Harakiri című műsor sem tett jót egyetlen mtv-s műsorvezetőnek sem. Ám ha ez egy önpromóciós marketing-anyag, akkor miért nem láttuk az adásban az mtv vezető arcait? Miért nem táncikált ott Pálffy István D. Tóth Krisztával és Simon Andrással karöltve? Miért nem játszott Hacsek és Sajót Baló György és Feledi Péter? Miért nem lejtett hastáncot Borbás Mária? Bizonyára jó okuk volt rá, hogy elkerültek egy végtelenül megalázó szituációt. A többiek nem ezt tették. Visszanézve ezt a home-video jellegű adást, amelyen egyes egyedül ők szórakozhattak (talán), sírva vigadhattak, vajon mire gondolnak? Visszanézve ezt az adást, önmagukon kívül kinek tesznek még szemrehányást? És kitől kérnek bocsánatot?

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!