Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Leleplezések rossz ütemben (Archívum)
Bánk Bán bemutató a Nemzetiben
Szerző: Albert Mária
2002. december 12. 13:56


Bánk bán szerencsétlen, mert korábban leplez le egy csalást, ami valójában nem történt meg, s túl sokáig elmegy egy valódi csalás mellett, leleplezés nélkül. Melindát megvádolja azzal, hogy szerelmi viszonyba keveredett a gyáva Ottóval, míg Gertudis bűnösségének bebizonyulása után is túl sokáig vár. Az előbbi Melinda halálát követeli, az utóbbi Bánk bán józan ítélőképességének elvesztését.

A címszereplő: László Zsolt
(Kovács Zita fotója)
Vidnyánszky Attila, elsőéves rendező szakos hallgató
- az ungvári egyetemen szerezett filológia diplomával a zsebében, s némi magyar-tanárkodással a háta mögött talán nem is sejtette, hogy 2002- re az egyik legsikeresebb magyar rendező válik belőle. Nem tudta, hogy darabjait ekkora lelkesedéssel fogadják majd Kijevtől Kisvárdáig, Svédországtól Romániáig, Grúziától Franciaországig. Kárpátalja első professzionális, önálló társulatának a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház művészeti vezetését 1992-ben vette át. A súlyos anyagi problémákkal küszködő színházat, habár igen szerény körülmények között működtek- sikeressé és országszerte ismertté tette. Díjat díjra halmozott izgalmas produkcióival, majd a budapesti teátrumokban is hódított személyes hangú előadásaival.

A darab zeneszerzője: Vajda Gergely
Először a Magyar Színházban rendezett
, majd az Új Színházban vitte színre Feydeau: Bolha a fülbe, majd Bulgakov: Az álszentek összeesküvése című darabját. Katona József nemzeti történelmi drámáját újszerű felfogásban, rendhagyó díszletek között láthatjuk majd - ígéri a színház.  A magyar történelem sorsfordító pillanatait semmiképpen nem anakronisztikusan kívánta színpadra vinni a rendező. Biztos, hogy a Bánk bánnak számos üzenete van a mai világ számára. 1815-ben, keletkezésekor szenvedélyessége jóval túlmutatott a korán, ám csak 1860-tól kapta meg méltó helyét az irodalomban. II.Endre szerepében Sinkó Lászlót láthatjuk, Bánk bánt László Zsolt, Gertudist Kubik Anna játssza. Nagy-Kálózy Eszter Melinda figuráját, Trill Zsolt pedig Ottót alakítja.

Bemutató. 2002. december 14. 19 óra

Kapcsolódó cikkeink: Két kontinens között, Polgárok, a barikádra!

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!