Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Winand Gábor (Archívum)
Jelent?s francia elimerés a magyar dzsesszénekesnek
Szerző: Eszéki Erzsébet
2002. december 11. 16:15


A Franciaországban korábban ismeretlen magyar énekes Párizsban ünnepélyes keretek közt vehette át a Jazzman díját. Az esemény jelent?ségét bizonyítja, hogy a Corners of My Mindon kívül kizárólag francia, illetve multinacionális kiadók albumait választották mint a legjobbak legjobbjait - köztük volt a korszakalkotó szaxofonos, Wayne Shorter új lemeze is, a Footprints.

Winand Gábort a világhír? dzsesszénekes, Al Jarreau ilyen szavakkal méltatta: ?Kevesen énekelnek így?. Valóban, kivételes orgánuma, finoman elegáns szkettelése nem hagyja közömbösen a hallgatókat. Winand el?ször az operával incselkedett, és csak ezután lett a jazz tanszak növendéke, 1983-ban. Tanulmányai befejeztével rögtön a hazai dzsessz egyik legkeresettebb énekese lett, és ez a státusza a mai napig nem változott.

A BMC Records lemezeinek külföldi fogadtatására jellemz?, hogy olyan kiadványok, mint például Gadó Gábor lemezei, a Dresch Kvartett és Archie Shepp közös, Hungarian Bebop cím? CD-je, vagy az Off Course együttes és Eric Truffaz közrem?ködése is igen kedvez? kritikát kapott a nívós francia lapban.

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon

Ingyen hirdetés | Fesztivál, rendezvény
Weboldal készítés