Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A szerencse lányai (Archívum)
Végre itthon is látható Mészáros Márta új filmje
Szerző: Eszéki Erzsébet
2002. december 10. 12:52


- A lengyel-magyar koprodukciós alkotást már láthatták a szerencsésebbek három évvel ezelőtt, a Magyar Filmszemle éjszakai információs vetítésén. Miért kellett több évet várnunk a hazai bemutatóra?

- A szemlén a közönség szeretettel fogadta a 90-es évek Moszkvájában játszódó filmet, de nem volt nagy lelkesedés a hazai forgalmazók között: egyszerűen nem akarták képviselni A szerencse lányait. Szerintük nem kasszasikergyanús produkció. Érdekes, hogy Lengyelországban több mint 300 ezren látták. Az ottani Oscarnak számító Fehér Sas-díjat is elnyerte, amely szerintem jelent valamit...
A hazai forgalmazók nem szívesen tolják a magyar rendezők szekerét, ha a film nem itthon készül. Más a helyzet akkor, ha Magyarországon születik a "mű", ebben az esetben kénytelenek felkarolni a filmest.

Jelenet a filmből
- Hogyan talált mégis rá az Új Budapest Filmstúdióra?

- A gyártásnál volt partnerünk a stúdió, a film elkészülte idején a cégnél azonban vezetőváltás történt, s ez szintén hátráltatta a bemutatót. Mivel forgalmazót nem találtunk a zömében lengyel részvétellel készült produkcióhoz, ezért az Új Budapest Filmstúdió úgy határozott, hogy önmaga viszi a mozikba a mostohán kezelt filmet.

- A téma nem tekinthető tipikusan lengyelnek, nálunk is van aktualitása...

- Rengeteg hasonló történetet ismerhetünk Magyarországon is. Három lány a kilátástalannak tűnő Moszkvából Varsóba utazik, hogy szerencsét próbáljon. Részben kalandvágyból, részben pedig valamiféle jó üzlet reményében keresik fel az ottani piacot, ahol nem éppen azt kínálják a gazdag férfiaknak, amit eredetileg becsomagoltak. Feláldozzák önmagukat, a szép, új világ törvényei pedig a csekélyke illúziót is semmivé foszlatják. Szomorú történet, de tanulságos.

- A filmben feltűnik élettársa, Jan Nowicki, valamint egy karakteres orosz színésznő is. Hol találkozott Olga Drozdovával?

- A Nataszát alakító orosz színésznővel Moszkvában találkoztam, lenyűgözően játssza a reményvesztett édesanyát. Nehéz feladata volt, hiszen elveszíti barátnőjét és később a gyermekét is, közben pedig mindenhol és mindenkinek meg kell felelnie. Parókába bújva rejtőzik a külvilág elől: hol szőke dívaként, hol pedig vörös ördögként lép színre. A társam, Jan Nowicki már számtalan filmben játszott, terveim között szerepel, hogy egyszer a magánéletünket is filmre visszük. De vajon kit érdekelne a mi szerelmünk?

- Azért hozzánk, magyarokhoz is hű marad? Mikor láthatunk újabb magyar Mészáros Márta-filmet itthon?

- Nagy Imréről és a lányáról szeretnék filmet forgatni. Elkészült egy remek forgatókönyv, és vannak arra ígéretek, hogy hamarosan dolgozhatunk.

 
 
Jelenleg 11 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!