Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Minden testvér együtt húzza! (Zene-bona)
Az Ale Brider zenekar klezmert játszik
Szerző: H. Magyar Kornél
2002. december 6. 14:51


Múlt hétvégén a Millenárison zenéltek együtt arabok, zsidók és magyarok abból az alkalomból, hogy legfontosabb ünnepeik idén egybeesnek. Ezen a hétvégén a Rózsakert bevásárlóközpontban működő Emma Asszony Konyhája nevű kávézóra függesztik tekintetüket a klezmer zene rajongói. Az Ale Brider Band tagjai (Balogh József - klarinét, Mezei Gábor - harmonika, Botos Tibor - gitár) bár a zene különböző területeinek képviselői, mégis kitűnően tudnak együttműködni a zenekarban. Ez nem is csoda, ha figyelembe vesszük azt a rengeteg zenei forrást, amelyből a klezmer szinte válogatás nélkül táplálkozott kialakulása során a népzenéktől a dzsesszen át a cigányfolklórig.

Az együttes vezetője, Balogh József komolyzenei képzettséget szerzett, és klarinétosként már számos magyar és külföldi szimfonikus zenekar szólistája volt. Érdeklődése azonban messze túlmutat az európai zene barokktól a kortársakig ívelő repertoárján: a klarinéton kívül szaxofonon és tárogatón is játszik, és minden olyan műfaj érdekli, amelyiknek van köze ezekhez a hangszerekhez.

Az Ale Brider Band már lemezen is szerepel, hiszen Fellegi Balázs szóló CD-jén (Belz, mein Heimele) jiddis dalokat kísérnek. Legutóbb az V. Zsidó Nyári Fesztivál záróprodukciójában léptek fel, olyan neves vendégekkel egy színpadon, mint a Di Goyim együttes.

A szombati koncert tematikus műsorán a legendás magyar operettszerző, Kálmán Imre klezmeroperettjeinek népszerű melódiái csendülnek majd fel. A műsor a tervek szerint egészen éjfélig tart majd, és akik ismerik a klezmer zenét, azok tudják: felszabadult hangulatú este vár mindarra, aki asztalt foglal a 391-5880-as telefonszámon. Az Ale Brider Band koncertjére belépők 1000 forintos áron, elővételben kaphatók.

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!