Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Versek és festmények harmóniája (Archívum)
Újdonságok a Glória és a Jószöveg Műhely Kiadótól
Szerző: Eszéki Erzsébet
2003. január 13. 15:26


Lengyel Balázs (szerk.): Idézetek könyve- Szerelem c. könyv, egy válogatás. " Ez egy alkalmi idézetgyűjtemény Petőfitől Shakespearen át Nemes Nagy Ágnesig. Nagy, szuggesztív képek hangulatát elevenítve meg a szemlélőnek, a szerelmet ábrázoló Pompeji faliképektől Leonardo Mona Lisaáig. A kétféle művészet közös hangulatát." (részlet az előszóból). A könyvet lapozgatva, a versek szavakban lefestett hangulatát a költeményekhez gondosan válogatott festmények szépsége teszik teljesebbé. Lengyel Balázzsal való beszélgetésem alkalmával kiderült, hogy ő szívesebben adta volna a kötetnek azt a címet hogy: Szeretet. Mivel a választás mégis a másik címre esett, előszavában emeli ki a szeretet fontosságát. "A szerelem eloson" majd befejezésként ezt írja: "Hogy legalább a szeretet ne osonjon, ne távozzon ki belőlünk.

Petőcz András (előszavával): Idézetek könyve- A bor, hasonló, hangulatos képekkel illusztrált kiadásban jelent meg. Félszáz klasszikus idézet a borról Adytól Villonig, félszáz gyönyörű festmény az isteni nedüről Brueghtől Velazquezig. A bor és irodalom egymástól elválaszthatatlan kapcsolatban áll évezredek óta. Ezt a szoros összetartozást kívánja érzékeltetni a kötet. " mert a bor és az irodalom évezredek óta édestestvérek, az irodalom  a valóságból dolgozik. És a bor: része a valóságnak. A bor maga az élet." 

Nem ennyire régi törtenelmi múlttal, da hasonlóan nagy kultúrával rendelkező italról tudhatunk meg mindent a Nagy kévéenciklopédiából. Ez a hatlams könyv rengeteg információval és érdekes képekkel látja el és avatja be olvasóját a kávé ezerféle fogyasztási és elkészítési módjaiba. A könyv második felében több mint hetven receptet találhatunk, arról milyen sokoldalúan lehet felhasználni a kávét. Ínycsiklandó sütemények és felfújtak, valamint édes kísértést okozó tortákhoz, az illusztrációk leküzdhetetlen vágyat ébresztenek bennünk ahhoz, hogy azonnal nekiálljunk sütni.

Nosztalgiázni vágyóknak Emmanuel Bonini: Az igazi Romy Schneider c. életrajzi könyve számos vallomás mellett fájdalmas és lélekbemarkoló titkok rejtelmeibe vezeti be az olvasót. Egy különleges ember szenvedélyes, lebilincselő és tragikus sorsa bontakozik ki. Kevesen vannak akik még nem látták az ő főszereplésében híressé vált Sissy c. filmet. Ez hozta meg számára a nemzetközi sikert, a "legjobb európai színésznőnek" is megválasztották, de a csillogás mögött húzódó titkokról csak a könyv rántja le a leplet.

Ha valami könyebbre, érdekes és szórakoztató időtöltésre vágyunk az ünnepek közötti szieszták alatt Kern András: Elfogtunk egy levelet, Heti Hetes és a többiek c. könyve negfelelő választás lesz. Ez a könyv az író első köteteként jelent meg a Glória és Jószöveg Műhely kiadó közös gondozásában. A könyv, amely igazán szórakoztató" alkalmazott" szövegeket tartalmaz, hihetetlen gyorsasággal tört fel a sikerlista első helyére. Nem véletlenül, hiszen olvashatjuk benne a nagy közönségsikert aratott "elfogott leveleket", amelyeket Kern András előadásában már hallahatunk a Heti Hets műsorában is, Kern András IV. c. osztályos tanuló 1956-os naplója, a fiatal Kern novellája, a Sztracsatella c. film forgatókönyv-részlete, a Miniszter félrelép forgatási naplója, a már szállóigévé nemesedett Kern kabarétréfákat és dalszövegeit is.

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!