Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Kisült a kalács (Archívum)
Már kaphatók a téli könyvvásár kötetei
Szerző: Eszéki Erzsébet
2002. december 4. 13:35


A magyar könyvkiadók és kereskedők egész évben tartanak rendezvényeket, melyeken színes és sokrétű kínálatukkal próbálják kielégíteni olvasási igényünket. Így hatodszor rendezték meg az idén tavasszal a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, ahol a magyar könyves cégek mellett a világ több mint 25 országából érkeznek külföldi kiállítók. Ugyan ez vásár és kiállítás, hangsúlya azonban a könyvkereskedők találkozásán, az élénk vitákon és a személyes találkozókon van.

A hagyományos, június eleji Ünnepi Könyvhét idején a kiadók szerte az országban – 40-50 városban – rendezvényeket is tartanak, a legtöbb kiadó erre az időpontra hozza ki az új kiadványok egy részét. Az Ünnepi Könyvhéttel ellentétben a szakmai közönséget célozza meg a tudományos-, szak – és iskolai tankönyvek kiállítása, amelyet szintén hatodszor rendeztek meg. A kiállítás idején a tanulóknak és egyetemi hallgatóknak lehetőségük van arra, hogy kedvezményes áron vásároljanak könyveket.

Az év utolsó, nagy könyves ünnepén a szakma nem titkolt szándéka, hogy a karácsonyi vásárlási láz során minden fa alatt legyen legalább egy könyv. Ezért a megjelenő kötetek tematikája és műfaja rendkívül sokrétű. Az idei vásáron a legtöbb (a közel 450 kiadványból minden kilencedik!) könyv a kicsiknek szól. Gyerekkönyveken kívül kínálnak magyar és külföldi irodalmi alkotásokat (37), életrajzi műveket, naplókat, memoárokat, levelezéseket (21). Szerepelnek továbbá albumok, atlaszok, enciklopédiák és szótárak (19) a listán, valamint különböző esszék, publicisztikák, tanulmányok és irodalomtörténeti művek (23). Megjelent 12 művelődéstörténeti, néprajzi és történelmi tanulmány, 9 filozófiai, jogi, pszichológiai könyv, de szinte az összes tudományág képviselteti magát a kínálatban. S hogy a művészetet kedvelők se maradjanak ajándék nélkül, 20 új, különböző művészeti témájú mű található a boltok polcain, egyebek között Ybl Miklós Az építészet mesterei című műve a Holnap kiadó gondozásában.

Az irodalombarátoknak külön csemege, hogy megjelent a nemrég elhunyt, népszerű cseh író, Bohumil Hrabal új kötete, magyarul jórészt még ki nem adott elbeszélésekkel. Az Európa Könyvkiadó másik újdonsága a másik cseh kedvenc, Milan Kundera legújabb, Azonosság című könyve. Korábbi regényeihez hasonlóan ez is félig regény, félig esszé, melynek cselekménye inkább csak eszköz a legfontosabb létkérdések vizsgálatához.

http://www.litera.hu

http://www.mkke.hu


 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!