Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Kis közép-európai összhangzattan (Archívum)
Közép-európai kulturális napok december 2-a és 5-e között
Szerző: I-Web.hu
2002. december 3. 12:01


Közel két éve nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Közép-európai Kulturális Intézet a budapesti Rákóczi úton. A közép-európai kultúrák közti kommunikációt és információáramlást elősegítő intézmény létrehozója és alapítója a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma. Az intézmény célja minél szélesebb körben tudatosítani, hogy nemcsak volt, hanem ma is létezik az a Közép-Európa, amely bár földrajzilag és kulturálisan is sok központú, mégis egységes térség. Az intézet programjai között szerepel, hogy helyet adjon a térség irodalmi, zenei és képzőművészetének, valamint létre kívánja hozni a Közép-Európa-kutatás eredményét feldolgozó tudományos műhelyt. Az elmúlt évben a Ludwig Múzeummal közös szervezésben bemutatták a cseh származású, ám hazájában is sokáig ismeretlen Frantisek Kupka festményeit, valamint Gorizia, az ezeréves olaszországi város, illetve tartomány történetét ismertető tárlatot szerveztek.

A programokon a Cseh Centrum, a Goethe Intézet, a Lengyel Intézet, az Olasz Kulturális Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum, Románia Kulturális Központja, a Szlovák Intézet mutatkozik be. Lesznek felolvasások, filmvetítések, intézetlátogatások, hangversenyek. Rögtön a nyitónapon kerül sor a felsorolt intézetek vezetőinek találkozójára, ahol egyebek között arra a kérdésre keresik a választ, hogy mit várnak az egyes intézetek a más országokkal való kulturális együttműködéstől az európai csatlakozás előtt és után, valamint mit lehet tenni az együttműködés erősítéséért.

Cserhalmi György,
a Gyengédség főszereplője
A második naptól több helyszínen
, színes programválasztékkal várják az érdeklődőket a szervezők. A filmvetítések között szerepel a Casomai című olasz film bemutatója olasz nyelven (felirat és hangalámondás nélkül). A szerelemről, a magánélet és a külvilág problémás viszonyáról szóló film a kortárs olasz filmművészet egyik jelentős alkotása. Kedd délután a Szlovák Intézetben egy román népi együttes ad műsort, szerdán ugyanitt pedig Martin Aulik Gyengédség című filmjét vetítik, amelyet még nem láthattunk Budapesten, habár a főszerepet Cserhalmi György játssza. Csütörtökön az érdeklődők Láng Eszter igazgatóhelyettes vezetésével megismerkedhetnek a Cseh Centrum munkájával és programjaival, majd tárlatvezetés keretében megtekinthetik Tavaszy Noémi Csehországi emlékeim című kiállítását.

A szervezők bíznak abban, hogy az érdeklődők számától függően jövőre is meg tudják rendezni ezt a fesztivált. "Reméljük, tovább folytathatjuk és bővíthetjük a tevékenységünket. Ehhez azonban minél több látogatóra, partnerre és támogatóra van szükségünk"- nyilatkozta Vaszócsik Crista, a Közép-európai Intézet munkatársa a papirusznak. A teljes program az intézet honlapján olvasható: www.ceci.hu címen.

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!