Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Füst pénteken, 13-án (Archívum)
Kik bírálják az operaházi pályázatot?
Szerző: Albert Mária
2002. december 2. 15:53

Október elején jelent meg a Magyar Állami Operaház főigazgatói tisztére szóló pályázati felhívás, minthogy a múlt évad végén Görgey Gábor alkalmatlanság miatt menesztette az előző miniszter, Rockenbauer Zoltán által kinevezett Locsmándi Miklós főigazgatót és Győriványi Ráth György főzeneigazgatót. Ezek után visszahívták az előző főigazgatót, Szinetár Miklóst, akinek az év végéig tart a megbízatása. Szinetár  Petrovics Emil zeneszerző és Kovács János karmester segítségével kormányozza ezekben a napokban az intézményt, amelyet előszeretettel nevez monumentális óceánjárónak, magyarán: a lassú reformok híve.

A megbízott főigazgató egyébként indul az új pályázaton - igaz, azt állítja, a társulat kérésére. A másik ismert pályázó Dékány Endre zeneszerző, a harmadik pedig a világhírű operaénekesnő: Marton Éva. Marton ambíciói nem most ébredtek, már az előző, az 1996-os pályázaton, sőt Győriványiék hivatalba lépése előtt is szóba került a neve.

A jelenlegi pályázatot egy 12 tagú bizottság értékeli. Tagjainak nevét ma tették közzé. Az operaházat Rozsos István énekes, a közalkalmazotti tanács elnöke, Rotter Oszkár táncművész, a szakszervezet elnöke képviseli. Véleményezi a pályaműveket  Csengery Adrienne, a Magyar Zenei Tanács elnöke, Harsányi László, a Nemzeti Kulturális Alapprogram elnöke, Szirtes György, a ház nyugalmazott gazdasági igazgatója, valamint a zenei-művészeti életből Kincses Veronika és Molnár  András énekes, Seregi László koreográfus, Batta András zenetörténész, Fekete Gyula zeneszerző és Kovács László karmester. A bizottság elnöke a tárca művészeti és nemzetközi kapcsolataiért felelős helyettes államtitkára, Schneider Márta. A grémium december 12-én  teszi meg javaslatát, a miniszter másnap, 13-án dönt.

www.opera.hu

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!