Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Céhes ajándék (Archívum)
Decemberre készült a romániai magyar könyvkiadás
Szerző: I-Web.hu
2002. november 28. 12:57


Káli Király István bízik abban, hogy a megjelent könyvekre felfigyel a magyar közönség, és nemcsak úgy tekintenek majd rájuk, mint határontúli értékekre, hanem mint az egész magyarság közkincsére.
A 80-as években nem jutottak Erdélybe magyar nyelvű könyvek, a 90-es évek elején megnőtt az igény, és mindenki könyvkiadásba fogott. Annak idején - véli az igazgató - rendezetlen, a követelményeknek nem megfelelő kötetek jelentek meg, és nem volt egyetlen olyan cég sem, amely összefogta volna a kiadók tevékenységeit. Az 1994-ben megalakult könyves céh évről-évre fejlődött, 1995-től pedig már a magyar piacon is megjelent kiadványaival. Az idei karácsonyra a cég legsikeresebb hét - zömében csíkszeredai és marosvásárhelyi - kiadója társadalom- és történelemtudományi könyvekkel, eddig még kiadatlan verseskötetekkel és mesealbumokkal készül. A Koinonia például Bajor Andor A kastélyunk című kötetét ajánlja a gyerekeknek, a mesealbum eddig még kiadatlan történeteket tartalmaz 12 egész oldalas színes illusztrációval.

Több nemzedék kedvelt olvasmánya a Kobak könyve, amely bölcs humorával és lebilincselő szépségű meséivel vált a gyermekirodalom klasszikusává. Hervay Gizella könyve ízlésesen összeállított mű, amely méltó ajándéka lehet az ünnepeknek. A felnőttek polcára ajánlja a könyves céh igazgatója Csepreghy András és Henrik fia hajdani marosvásárhelyi képeslapokkal teli kötetét, amelyben a bélyegek pecsétjei árulkodnak az üdvözlőlapok feladásának idejéről. Fellelhető például egy 1897-es lap is, amelyen az Erzsébet-ligeti Malom-árok díszeleg. A régi képek pillanatnyi érzékfelvételek abból az időből, amikor a város még eszményi volt, akár az első szerelem.

A Céh által kiadott kötetekről kérjen részletes információt a mentor@fx.ro emailcímen.

 

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!