Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Elektronikus tánczene kubai ritmusalapon (Archívum)
De-Phazz koncert a Petőfi Csarnokban november 29-én
Szerző: I-Web.hu
2002. november 28. 14:11


Aki szereti az együttest, annak pénteken este nyolckor a Petőfi Csarnokban kell lennie - aki pedig még nem ismeri, de nyitott az új dolgokra, annak még inkább meg kell hallgatnia őket. A De-Phazz azon kevesek közé tartozik, akik zenéjükkel képesek áthidalni a mai generációk közötti - néha igencsak mély - ízlésbeli szakadékokat. S mindezt annak ellenére és azzal együtt, hogy mai, szigorúan ezredfordulós zenét játszanak. Akik idáig azt gondolták, hogy tőlük igen távol áll bármilyen elektronikai hatásokkal megspékelt zene, amelyben a gépeknek nagyobb szerepük van, mint a klasszikus hangszereknek, most csalódni fognak. Ráadásul ezúttal - pályafutása során először - az együttes teljes élő zenekarral lép fel, fúvósokkal kiegészülve.

A német együttes stílusát nem lehet könnyen meghatározni: soul és dzsessz, dub és disco, elektronikus-tánczene lebzselő zulu-groove-okkal megbolondítva, egy kis dancehall és latin ritmusok (az ötvenes évek kubai alapú klasszikus tánczenéinek) keveredése, egymásba olvasztása. Új, érdekes, soha nem hallott harmóniák gyönyörű kompozíciója. A De-Phazznek ez sikerült. Pit Baumgartner producer és zeneszerző, az együttes frontembere és néhány barátja a még 1997-ben kiadott Detunized Gravity című első album óta már három új lemezzel is előrukkolt (God`s Dog 1999, Death By Chocolate 2001, Daily Lama 2002).

Annak ellenére, hogy a zenekar nem klasszikus módon, azaz nem kizárólag hangszereken zenél, az alapritmikákat és harmóniavázakat őrző, ám technikai trükkökkel elvarázsolt zenéjükben sokan megtalálhatják a számukra kellemes hangokat. Ha nem csak nyugtató és hangulatos háttérzeneként hallgatjuk, rengeteg érdekességet fedezhetünk fel benne, mint például a mesterséges bakelitkorong-sercegés, egy-egy bevágott szövegrészlet torzított emberi hangon, egy kis scratchelés (a bakelitlemez ide-oda húzogatása a lemezjátszó tűje alatt).

Egyik fontos eszközük a sampler nevű szerkezet, amely a felvett hangokból mintát vesz, és azt visszajátssza. A gép kezelőjének fantáziáján múlik, hogy milyen sorrendben és kombinációkban használja fel ezeket a hanghatásokat a zenéjéhez. November 29-én Pit Baumgartner mutatja be, mire képes a sampleren. Mellette Pat Appleton és Karl Frierson énekest, Bernd Windisch basszusgitárost, Frank Spaniol szaxofonost, Otto Engelhardt harsonást, Markus Lang billentyűst és Florian Dauner dobost hallhatjuk. Vizuális élményben is gazdag estére számíthatunk, ugyanis a zenével összehangolt videófilmeket három vásznon fogják egyszerre vetíteni. A De-Phazz mellett magyar előadók is hozzájárulnak az est teljességéhez: Dj Infra Gandhi, a Toy Division és Andrew J. is játszanak 29-én este a Petőfi Csarnokban.

http://www.de-phazz.com/

Jegyek kaphatók:
Ticket Express, Publika, Vigadó jegyirodákban, lemezboltokban (CD Bár, Deep, Indie-Go Underground, White-Fül) és a helyszínen. A jegy ára elővételben 3900 Ft, a helyszínen 4500 Ft.

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!