Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Pénzelv? vágás? (Archívum)
Pénz és hossz - egyik kevés, másik sok a Sejtjeink Oscar nevezéséhez
Szerző: S.L.
2002. szeptember 18. 13:57

A lombikbébi programban résztvev? párok megpróbáltatásait mutatja be a Sejtjeink, amely az idei Filmszemle Dokumentum kategória f?díja után a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete Kamera-díját is megkapta.
Még b?vülhet az elismerések sora, hiszen a filmet meghívták a júliusi Karlovy Vary-i fesztiválra, és ott van még az a bizonyos Oscar lehet?ség is, amiért Almási mindent megtett: a videóra forgatott film a sokadik vágás után lett két órásból   91 perces, hogy olcsóbb legyen a filmre írás.
Az eredetileg 16 millió forintra rúgó kiadások még mindig 11 millió körül mozognak, hiszen van, amit nem lehet ?kivágni?. Ilyen az egyhetes Los Angeles-i forgalmazás ára, amin a nevezés szabályai szerint nem lehet spórolni.
A költségek nagyobb részére már van fedezet, de a Magyar Mozgókép Közalapítvány és a Pro Cultura Urbis alapítvány mostani ?gyorssegélye? mellett még a rendez?nek is mélyen a zsebébe kell nyúlnia.
A film eddig csak vitte a pénzt : az évekig  készül? Sejtjeink most hozhatna is valamit, de a vetítések után befolyó jogdíjakra éppen az Oscar-tervek miatt kell várni. Hiszen egy Oscarra nevezett film csak fél évvel a Los Angeles-i bemutató után vetíthet? televízióban, így a magyar verziót csak 2002 decemberében sugározhatja az M1. A napokban készült el egyébként a film rövidített angol verziója is.

 
 
Jelenleg 1 olvasó böngészik a Papiruszon

Ingyen hirdetés | Fesztivál, rendezvény
Weboldal készítés