Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Top Dogsból Top Rongyok (Archívum)
Bagossy és Wildmer-féle menedzserek a Kamrában
Szerző: I-Web.hu
2002. november 27. 11:41


A talpraállítás lényege, hogy különböző pszichológiai és szituációs gyakorlatok során a páciensek a piac és társadalom versenyében újra képesek legyenek megállni a helyüket. A karakterekben azonban inkább egy pszichiátriai osztály "hétköznapi" pácienseire ismerünk, semmint egykor sikeres üzletemberekre.

A "tréning" résztvevői között megtaláljuk az érzékenynek tűnő, állandóan megfelelni akaró skizofrén prototípusát, aki pillanatonkénti szélsőséges hangulatváltozásai között azon gondolkodik, talán ki kéne nyírni a családot. Az ex-pszichológus leghőbb vágya, hogy gyönyörű természeti környezetben, síelés közben láthassa volt főnöke vérben tocsogó arcát, miután jól segítséget nyújtott neki egy lesikláshoz...

A kiüresedett agyú marketing kommunikációs igazgatónő korábban kommunikációs marketingigazgatóként dolgozott, s igen pozitívan áll az élet dolgaihoz: képzeletében a jövő is egyetlen csodálatos, sikeresen működő bevásárlóközpont. Mellette a mobiltelefontól függő, és technikai kütyüitől szabadulni képtelen szakbarbár egyetlen hibája, hogy a felgyülemlett feszültség levezetését szolgáló "titoktorna" egyszer nem bizonyult sikeresnek. Ám a feszültség kikívánkozott, s egy óvatlan pillanatban, egy üzleti tárgyalás közepén hatalmas és összpontosított szellentésben távozott a hordozó testéből.

Ezek az emberek akár normálisan is élhetnének, hiszen éreznek, látnak, gondolkodnak és cselekednek. Ám a versenyszellemű, túldimenzionált üzleti életben elérhető siker már rég beszippantotta, és vállalkozási ismeretekben valamint menedzserszemléletben jártas, agymosott bábokká változtatta őket.

Bagossy László rendező koncepciójának középpontjában minden bizonnyal az effajta életszemlélet groteszk kifigurázása áll, nem kímélve ezzel egyetlen Armani-öltönyös, pilótatáskás, mobiltelefonos üzletember önérzetét sem.

A Kamra előadása azonban nem csupán a dráma aktualitásától jó. S attól sem, hogy pironkodva gondolkodunk el: ha valóban ennyire rossz irányba tart a világunk, miért nem teszünk valamit ellene. A előadás attól jó, hogy még ha fájdalmas is a felismerés, rólunk van szó, mégsem erőltetett eszközökkel hat ránk. Fenyegetés helyett humor, pátosz helyett hétköznapiság, öntörvényűség helyett igazi csapatmunka, megfelelni akarás helyett szabad (néhol improvizálásba hajló), a könnyed játékosság van jelen a színpadon.

Író: Urs Wildmer
Rendező: Bagossy László
Szereplők: Bertalan Ágnes, Ónodi Eszter, Fekete Ernő, Rajkai Zoltán, Rezes Judit, Szabó Győző, Takátsy Péter, Vajdai Vilmos
Előadások: december 16-án 18-kor (az október 20-i jegyek érvényesek) és 20.30-kor, december 29-én 18-kor és 20.30-kor

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!