Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Gólya, gólya, kalifa... (Archívum)
A Ciróka Bábszínház előadása a MU színházban
Szerző: I-Web.hu
2002. november 26. 14:30


A napsütéses vasárnap délelőtt a dél-budai háztenger közepén több vidékről érkezett család keresett elszántan szabad parkolóhelyet. A színház tágas előterében talpalatnyi hely sem maradt üresen. Arra gondoltam, hogy amikor kicsi lány voltam, a tévében látható minőségi gyermekműsorokon kívül a meselemezek nyújtották a legjobb szórakozást. Az akkori kínálat szinte ránk tukmálta a színvonalat. A lemezboltok sztárjai a Grimm mesék voltak, na meg a Minden egér szereti a sajtot. És persze a szeretet fogalmának megalkotásában komoly szerep jutott Kis Mukk karcosra hallgatott történetének.

A hétvégi programok gyér választékában színes foltnak ígérkezett a Gólyakalifa című bábjáték. És tudva, hogy ez is Hauff műve, legalább olyan izgatottan vártam a mesejátékra, mint a sok-sok apró gyerek.

Bagdad kalifája bölcs vezető, természetkedvelő ember, aki rajongással szereti a gólyákat. Ezt a mérhetetlen szeretetet használja ki a gonosz varázsló, hogy megszerezze a trónt. Varázsport ajándékoz a vezérnek, melynek segítségével bármely állat bőrébe bújhat, és értheti azok nyelvét. A gólyák iránti kíváncsisága hamarosan a mocsár mellett figyelő gólyává változtatja a kalifát. A varázsigét azonban túl egyszerű elfelejteni...

A Ciróka Bábszínház ezt a tisztesség hatalmáról szóló kedves történetet a mondanivalóhoz méltó köntösben mutatta be a közönségnek. Mind a jelmezek, mind a bábtechnikák, de még az előadás szórólapjai is minőséget közvetítettek. Az egyszerű, többféleképpen használható díszletek és hátterek egy pillantás alatt elröpítettek bennünket Bagdad különböző pontjaira. A függönyökre és a háttér fehér vásznára vetített pazar keleti motívumok varázslatossá és mesebelivé tették a történetet. Ezt ellensúlyozandó, a társulat nem hagyományos módon, hanem ember-bábokkal hozta emberközelivé a mesét.

Az élményt tetőzte, hogy a hosszú tapsvihar elcsitultával a gyerekek bemehettek a színtérre, bekukkanthattak a színfalak és a függönyök mögé, kipróbálhatták az árny- és fényjátékok működését, mozgathatták a bábokat. Felmehettek a trónra, és fejükre húzhatták a varangyos béka kalapot. A megannyi mesteri "játék" újabb és újabb kalandra hívta őket. Fantáziáltak, új meséket szőttek - kiszakadtak egy délelőttre a Transformerek és Barbie-k instant világából.

W. Hauff meséjét színpadra írta: Zalán Tibor
Zene: Ágoston Béla
Mozgás: Juhász Anikó és Fehér Ferenc
Díszlet, jelmez, báb: Pócs Judit
Rendezte: Kiszely Ágnes
Szereplők:
Haszid, bagdadi kalifa: Tímár Zoltán, Manzor, nagyvezír: Szabados Zoltán, Mizra, varázsló: Apró Ernő, Jázmin, a kalifa baglya, Szelim, a tudós, Bagoly hercegnő: Badacsonyi Angéla, Gólyák - Csőrkelep és Nyakiglábné: Apró Ernő és Badacsonyi Angéla
Díszítők: Horváth Attila Gellért, Szilágyi László
Hang: Katona Mihály
Fény: Katona Zoltán
Ügyelő: Radó Krisztina
Bábok, jelmezek, díszletek készítői: Emőd Kriszta, Sípos Katalin, Sári Miklósné, Körmendi István

Ciróka Bábszínház 6000 Kecskemét, Budai u. 15. telefon: 76/482-217, tel./fax: 76/486-635
e-mail: ciroka@matavnet.hu, honlap: www.ciroka.hu

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!