Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A csokis fagyi, mint tejföl (Archívum)
November 28-tól a mozikban a Szörnyek keringője
Szerző: Sulyok Máté
2002. november 27. 12:17


A színesbőrű Leticia Musgrove-nak van egy dagadt gyereke, meg egy férje a siralomházban. A fegyőrök közül Hank Grotowski fajgyűlölő is, fia Sonny viszont nem – s egyébként sem való alkatának-lelkének a családi szakma. Magányos ő nagyon, még a prosti sem beszélget vele a félperces hátsó aktus után, és apja sem szereti – öngyilkos is lesz. Leticia gyerekét, Tyrellt pedig elüti egy autó, miután férje a villamosszékben végzi. A két főszereplő elveszti tehát hozzátartozóit, Hank már csak vaskalapos, szinte magatehetetlen, de fröcsögve utálkozó apjával marad egy házban. Így indul a Szörnyek keringője.

Nem mondhatni, hogy biztató a történet kezdete. A mód, ahogyan mindezt elbeszélik az alkotók, viszont annál inkább. Egyszerű és hatásos. Nincs túlmagyarázva semmi, amit igazán nem szoktunk meg az álomgyártól. „Átélhető” Lawrence Musgrove utolsó éjszakájának félelme, ahogy görcsbe rándul a teste, és ujjaival nem tudja elengedni a cella rácsait, vagy ahogy Sonny Grotowski elhányja magát, amikor a rabot a villamosszék felé kíséri kollégáival. Elementáris erővel tör viszont fel az érzelem-hiány, a „szeretni és szeretve lenni” vágyás – különösen Leticiában, miután teljes családját elvesztette. Kétségbeesetten kapaszkodik Hankbe, s a rasszista börtönőr, minden látványos meghasonlás és „nagy” jelenet nélkül (ellenpélda: Amerikai história X) más életet kezd élni. Ebben helye van a szeretetnek, a megértésnek – s még a csokis fagyinak is.

Szörnyek keringőjeMonster’s Ball (amerikai, 2001, feliratos – 111 perc)
Rendezte: Marc Forster; a forgatókönyvet: Milo Addica és Will Rokos írta; fényképezte: Roberto Schaefer; zene: Asche & Spencer; vágó: Matt Cheese; díszlettervező: Leonard Spears; jelmeztervező: Frank Fleming; szereplők: Billy Bob Thornton (Hank Grotowski); Halle Berry (Leticia Musgrove); Heath Ledger (Sonny Grotowski), Peter Boyle (Buck Grotowski), Sean „P. Diddy” Combs (Lawrence Musgrove), Coronji Calhoun (Tyrell Musgrove).
Magyarországon forgalmazza a Budapest Film.

http://www.monstersballthefilm.com/

Díjak:
– Oscar-díj, 2002 – Halle Berrynek, a legjobb színésznői alakításért;
– Ezüst Medve-díj, Berlinale, 2002 – Halle Berrynek, a legjobb színésznői alakításért.

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!