Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Az ördöngős tehetségű hegedűművész (Archívum)
Ismét itthon koncertezett ifj. Szalai Antal
Szerző: Eszéki Erzsébet
2002. november 22. 14:44

Az 1981-ben született ifj. Szalai Antal ráadásul a zeneirodalom egyik legnehezebb, elképesztő virtuozitást követelő darabját, Paganini D-dúr hegedűversenyét játszotta a Matáv Szimfonikus Zenekar kíséretében, Ligeti András vezényletével. Paganinit nem véletlenül emlegették és emlegetik ma is gyakran "az ördög hegedűsének", boszorkányos tehetségnek, olyan virtuozitást követel az előadótól egy-egy Paganini-mű parádés, eleven, árnyalatokban gazdag, rendkívül játékos visszaadása.

Az egyik legnagyobb tudást követelő darabja éppen a háromtételes D-dúr hegedűverseny, amely nemcsak a technikai bravúrokkal képes elkápráztatni - ha az előadó képes azokat ugyanolyan bravúrral megszólaltatni -, hanem szépséges dallamaival is. Nos, ifj. Szalai Antal technikai tudása még ennél a darabnál is lehengerlőnek mondható. Ha azt a kis elfogódottságot sikerül levetkőznie (bár lehet, hogy ez csak a hazai terepnek "köszönhető"?), s nemcsak káprázatosan hegedűl, hanem felszabadultan játszik is, átadja magát az áradó zenének, akkor elementáris erejű hegedűművész lehet belőle. Hamarosan. Már csak egy hajszál választja el ettől. Öröm volt ismét itthon hallani őt.

 

Ifj. Szalai Antal pályájáról:

Mivel édesapja, Szalai Antal neves prímás, így nem csoda, hogy a kisfiú is már ötévesen hegedűl. Zeneiskolába, majd a koncervatóriumba járt, majd hét esztendőn át tanult a budapesti Zeneakadémián, tanára Komlós Péter, a Bartós Vonósnégyes primáriusa volt. Neves előadóművészek mesterkurzusain vett részt, több zenei versenyről jött haza nyertesként. Rendszeresen koncertezik külföldön is, muzsikált például a washingtoni Kennedy Központban, a párizsi Unesco Teremben, a londoni Kensington Palotában. 2001 óta a Manhattan School of Music ösztöndíjasaként tanul New Yorkban, Pinchas Zuckermannál.

http://www.orchestra.matav.hu

 

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!