Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Selymek és csipkék a vásznon (Archívum)
Mától a mozikban A királyné nyakéke című kosztümös film
Szerző: I-Web.hu
2002. november 22. 10:58


Senki sem tudná első látásra megállapítani, hogy az Elisabeth 1998-ban készült alkotás. Akár az Erzsébet-kor túlélői is lehetnének a film szereplői, akik valami időfolyosóból kibukkantak a 20. század elágazásánál. Mi pedig úgy érezzük, amit látunk, más nem is lehetett. 

Mit viseltek az emberek az 1800-as évek közepén farmer helyett? Ezt bizony nehéz megfejteni, hiszen az utcai viseletről nem sok írásos, képes emlékünk maradt. Ezért aztán a jelmezmester feladata több, mint gondolnánk: olyan stílust teremteni, amely megállja a helyét, és referenciák nélkül is korhű.

Elisabeth, Hamlet, Othello, II. Richard, Rómeó és Júlia: régi korok árnyai, átültetve a multiplexek világába. Újjászületnek a fodros szoknyás, fűzős udvarhölgyek, az arannyal teleaggatott királynők, és ismét divat a vasálarc. Köszönet ezért többek között Sandy Polwallnek, aki a Galamb szárnyaiban és a Szerelmes Shakespeare-ben látható jelmezeivel nemcsak az akkori időt és a helyszínt tárja elénk, hanem az adott érzelmeket is, amelyek az általa alkotott ruhák alatt hullámzanak. A jelmeztervezők sorából kiemelkedik még Gary Jones és Ann Roth, akik az Angol beteghez megálmodott ruhakölteményeiket még Oscar bácsi elé is elvitték, és meg is kapták azt, ami nekik járt.

November 21-től látható a mozikban A királyné nyakéke című Charles Shyer-film, amelyben ismét szemgyönyörködtető a látvány. A Távol Afrikától és a Titusz című produkciók jelmeztervezője, Milena Canonero munkáin meglátszik, hogy honnan jött, és az is, hogy a Bécsi Operaház és a Metropolitan előadásaihoz is készít ruhákat. A legfrissebb romantikus kalandfilmben a vágy, a csábítás és a fényűzés ihlette a Genovában tanult mestert. Canonero ruhái hűen visszaadták a ködbe vesző 18. század rafinált ízlésvilágát, az akkori Franciaországot, ahol rendkívül kifinomult divattal találkozhattak az egykorú ruhabolondok.

A tervező, valamint 52 fős, kalaposokból és szabókból álló csapata ragaszkodott ahhoz, hogy amikor csak lehet, eredeti ruhát és anyagot használjanak. Ezeket nagy európai aukciós házakon keresztül szerezték be. A legfontosabb és legnehezebb feladat a főszereplő, Hilary Swank öltözékének megálmodása és megtervezése volt: a sugárzóan gyönyörű nőhöz inspiráló ruhák illettek. A színésznő elmesélte, hogy szerepének megformálásában nagyon sokat segítettek a ruhák - elég volt beléjük bújni, máris visszaröppent az időben...

http://www.cinematrix.hu/honlapok/akiralynenyakeke/

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!