Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Ady Endre 424-szer (Archívum)
Maratoni versmondás egy zalaegerszegi iskolában
Szerző: Sulyok Máté
2002. november 21. 15:51


"Az előbb tekintettem be az aulánkba – ad helyzetjelentést az igazgató úr a Papirusz kérdésére –, éppen két hatodikos diák hátba veregetve gratulált egymásnak, amúgy Nyilas Misi módra, a sikeres előadáshoz." A 424 diák – természetesen nem egyszerre – az iskola aulájában két kiállítás művei alatt egy Ady-korabeli fotelben ülve, asztalra helyezett mikrofon előtt olvassa vagy szavalja a költeményeket. A tárlaton látható alkotások is az évfordulóhoz kapcsolódnak. Az egyik kiállításon Ady-verseket illusztráltak a tanulók, a másikon pedig a „Sokat tud az én kezem” megyei rajzpályázatra érkezett művek láthatók.

A vers elolvasása után a diákok egy albumba róják a vers címét és előadójának nevét. A szavalatok tanórák alatt hangoznak el, mivel a szünetben nagy a jövés-menés és a gyermekzsivaj. A közönséget szülők és váltott osztálytársak biztosítják, továbbá a hangosítás révén a belvárosi iskola közelében elhaladók fülébe is eljut az esemény. A publicitást a helyi média, a városi televízió és a megyei napilap mellett a média szakos gimnazisták is biztosítják az iskolarádióban és az iskolaújságban.

A név kötelez, a zalaegerszegi Ady Endre Művészeti Általános Iskolában és Gimnáziumban minden évben megrendezik az Ady-hetet. Czigány László igazgató zárszóként megjegyzi, hogy a „maratoni” versolvasással nem rekordot akarnak dönteni, hanem egyszerűen tisztelegnek Ady Endre születésének 125. évfordulója előtt.

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!