Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Győr volt Gyulán (Archívum)
A győri Mediawave filmjei a gyulai Várszínházban
Szerző: I-Web.hu
2002. november 21. 10:36


Gyulán nincsen hét rendezvény nélkül: a Várszínház októbertől áprilisig hetente egy-két előadás, koncert színhelye. A magyar kultúrélet számos jeles személyisége lépett már fel a kis kamarateremben.

A filmest összetett rendezvény volt, Hartyándi Jenő, a Mediawave igazgatója nyitotta meg. Előadásában tájékoztatta a résztvevőket a fesztivál történetéről, az idei eseményekről. Ezután következtek a filmek: a másfél órás vetítés átfogó képet nyújtott a Győrben látott filmek széles skálájáról. Minthogy a fesztiválon a zene is fontos szerepet játszik, nem meglepő, hogy az estet a Power Puff Project Pat Metheny stílusában modern jazzt játszó budapesti együttes koncertje zárta. 

A győri Mediawave Nemzetközi Vizuális Művészeti Fesztivál olyan műveket mutat be, amelyek kimaradtak a nemzetközi filmforgalmazásból. Az animációkat, kísérleti és kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket kulturális események kísérik, fotó- és képzőművészeti kiállítások, zenei programok és színházi előadások várják az érdeklődőket. Az április 25-e és május 4-e között megrendezett fesztivál színhelye az idén már nemcsak Győr volt, a filmek és az előadások más magyarországi településekre, sőt, határon túli városokba (Dunaszerdahely és Kolozsvár) is eljutottak. A Mediawave legerősebb színfoltja a századforduló tájékát és a két világháború közötti időszakot bemutató dokumentumfilm-összeállítás volt. Az archív felvételek fontos szerepet játszottak az idén: régi amatőr filmek kerültek elő, archív felvételek felhasználásával készültek a kort ábrázoló kortárs művek, és az egy-egy alkotó pályáját megvilágító filmek is.  A nemzetközi zsűrinek nehéz dolga volt. 

Mindebből rövid ízelítőt kapott a gyulai közönség. Itt lehetett pótolni a hiányt: ha valaki nem jutott el tavasszal Győrbe, mindennek sommázását most egy este alatt megkapta.


http://www.c3.hu/~casteatr/
http://www.mediawave.hu/HTML/index2.html

 
 
Jelenleg 2 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!