Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Hangok versenye (Archívum)
Kezdődik a harmadik meghallgatási sorozat a Madáchban
Szerző: I-Web.hu
2002. november 21. 10:08


Másfélszázan jelentkeztek a szerepekre, mostanra már csak negyvenheten maradtak versenyben. Többek között Sasvári Sándor, Kaszás Attila és Miller Zoltán is reménykedhet még abban, hogy megkapja a Fantom szakmailag igen nagy kihívást jelentő szerepét. A hölgyeket illetően a Christine szerepére várakozók sorában további izgalmak elé nézhet Szinetár Dóra, Oroszlán Szonja, valamint Balla Eszter. André szerepéért Pankotay Péter, Szerednyei Béla és Weil Róbert versengenek. Józsa Imre, Lux Ádám és Faragó András Firmin megformálására esélyes, Piangli dalait Rozsos István, Maros Gábor és Kiss Péter énekelheti immáron harmadszor a bizottság előtt. A másik női szereplő, Carlotta alakítóját pedig Hűvösvölgyi Ildikó, Lory Andrea, Molnár Patrícia, Pelle Erzsébet, Röser Orsolya, Sáfár Mónika és Szilágyi Olga közül választják majd.

A premier időpontjának a 2003. május 31-i napot jelölték meg, amikor minden bizonnyal teltházas közönséggel Magyarországon először megy fel a függöny Az operaház fantomjának előadása előtt. A darabot a nálunk még egyáltalán nem ismert, de mind a londoni West Enden, mind a New York-i Brodway-n bevált szokás szerint fogják játszani, vagyis a tervek szerint lesznek olyan hónapok, amikor csak a Fantom lesz repertoáron a Madách Színház nagyszínpadán.

Az előadás költsége várhatóan a hazai musicalelőadások többszörösére rúg majd: nemcsak a látvány- és rendezéstechnikai elemek kivitelezésének költségei miatt, hanem mert a világon mindenhol igen nagy árat kell fizetni, ha valaki el akar térni a jól ismert Webber-license-től. Pedig amelyik színház Webber-musicalt szeretne játszani, annak borsos szerzői jogdíj kifizetésén felül az előadás kivitelezésének mintáját is meg kell vásárolnia, amelyben a zenei elemektől kezdve egészen az előadás plakátjáig minden megszabott. Sőt, amennyiben nem eredeti nyelven játsszák a darabot, úgy a fordítás, átírás, dramaturgiai szerkesztés után vissza kell fordítani angolra, hogy ellenőrizhető legyen. Szirtes Tamás, a darab rendezője azonban vélhetően a saját koncepcióját kívánja majd alkalmazni az előadás színpadra állítása során.

A jegyárak nem lesznek olcsók, de a mind a múlt századi operák, mind a rock és mai modern tánczene, mind a középkori misztériumjátékok muzikális jegyeit ötvöző zenei kíséret már önmagában garancia arra, hogy kellemes kétórás időtöltésnek nézzünk elébe. A zenei vezető Kocsák Tibor lesz, de a Nemzeti Filharmonikusok tagjai mellett előadásról előadásra a dzsessz és a rock hazai kiválóságai is csatlakoznak a zenészekhez.

http://www.madachszinhaz.hu/

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!