Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Fogyasztható művészfilm (Archívum)
András Ferenc: Szent Lőrinc-folyó lazacai
Szerző: Sulyok Máté
2002. december 3. 10:26


András Ferenc rendező
Tolcsvay László zeneszerzővel
Az olasz koprodukció Enzo Lauretta Szent Lőrinc-folyó lazacai című, többször is kiadott regényének feldolgozása.
 A forgatás augusztus 21-től október 15-ig tartott Magyarországon (Budapest, Szentendre, Balaton) és Olaszországban (Szicília, Róma). A felvételek készítése igazi családias hangulatban zajlott, bár a stáb nemzetközi volt. Ám, mint a hatvan éves rendező állítja, filmet csak egyféleképpen lehet csinálni, legyen bárhol is a forgatás; a filmes família félszavakból, hunyorításokból érti egymást. András Ferencet meghatotta, hogy olasz munkatársai ráéreztek a magyar képzőművészet titkaira, a szentendrei festők műveire, Országh Lili alkotásaira és az ExperiDance táncegyüttes előadásának a filmben szereplő részletére.

Gregor Bernadett és Ónodi Eszter
Két csodás színésznőm van – büszkélkedett András Ferenc a telefonban a Papirusz kérdésére –: Gregor Bernadett és Ónodi Eszter.
Az egyik gyönyörű és a figurát tökéletesen megelevenítő nő, a másik nagyon virgonc, modern karakter. A melankolikus és a hedonista lányok fogadott testvérek és egyben barátnők is, Kanadából érkeznek Budapestre, hogy megismerjék gyökereiket – meséli a rendező, aki az interjú előtt azért megkért, ne kérdezzem meg, miről is szól a film, mert mindenkinek másról. Az első filmjét készítő egzotikus szépségű Gregor Bernadett és Ónodi Eszter (Meseautó, Valami Amerika) kettőse különböző karakterű lányokat formál meg harmonikusan.

A férfi főszerepeket olasz színészek alakítják. Enzo Rapisarda Itália-szerte (el)ismert Pirandello-színész, aki saját társulatában nemcsak játszik, hanem rendez is. Szintén színész-rendező a szicíliai származású Antonio Magra is, aki nyugtalanító jelenség, teljesen más, mint a magyar férfiak – állítja András Ferenc.

A Szent Lőrinc-folyó lazacai „fogyasztható művészfilm” lesz – határozza meg a mozgókép műfaját a rendező. Jelenleg a szinkronra várunk, a 108-110 perc hosszú alkotást a következő filmszemle nyitó vagy záró előadásának tervezi a rendező, hiszen „koromnál fogva már nem szeretnék versenyezni” – ironizál András Ferenc.

 
 
Jelenleg 2 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!