Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Ki lesz az Opera új vezetője? (Archívum)
Szerdán éjfélig várják a pályázatokat az intendáns-főigazgatói posztra
Szerző: Csibi Szilvia
2002. november 13. 13:52

 
A minisztérium felhívása szerint a Magyar Állami Operaház alapfeladatait elsősorban az intézmény saját társulatával, teljes munkaidőben foglalkoztatott, magas művészi színvonalon működő szimfonikus zenekarral, közalkalmazotti jogviszonyban vagy állandó szerződésben álló karmesterekkel, koreográfusokkal, magánénekesekkel és magántáncosokkal kell ellátni.

Az előző kulturális miniszter, Rockenbauer Zoltán idején kettős vezetés kialakításával próbálkoztak, azaz a művészeti igazgató mellett egy menedzser típusú igazgató is tevékenykedett, ám kiderült, hogy ez a struktúra nem szerencsés. Ezért a két munkakört ismét összevonták. A leendő intendáns-főigazgató feladata, hogy megőrízze, ápolja, fejlessze az Andrássy úti dalszínház hagyományait, s a korszerű operajátszás meghonosítása érdekében kialakítsa az intézmény új szervezeti, vezetési, működési struktúráját. A megbízatás 2003. január 1-től négy évre szól.

Görgey Gábor kulturális miniszter felkérése alapján a Magyar Zenei Tanács, a Magyar Muzsikus Fórum, a Magyar Állami Operaház szakszervezeti és közalkalmazotti tanácsa képviselői , és még hét szakember bírálja el a pályázatokat. A döntést 30 napon belül kell meghozniuk. Az elbírálás során előnyben részesül, aki pályázatában megnevezi munkatársait.

A minisztériumi sajtóiroda munkatársa szerint többen érzik úgy, hogy képesek teljesíteni az elvártakat, de még nem publikus, hányan pályáztak. Konkrét számmal csak a határidő lejárta után, (a postán beérkező anyagok miatt) talán pénteken szolgálhatnak. A fejleményekről azonnal tájékoztatjuk a Papirusz olvasóit.

http://www.opera.hu


 

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!