Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Randevú az áfonyákkal (Archívum)
Szombat este Budapesten lépett fel a The Cranberries
Szerző: Mucsányi Marianna
2002. november 5. 09:43


A tavaly kiadott stúdiólemez sikerével, az Analyse-zal nyitott az ír négyes, illetve egészen pontosan hatos, mivel a koncertre egy extra gitáros-háttérénekessel és billentyűssel egészültek ki. Dolores O'Riordan énekesnőnek nem tartott sokáig, hogy bensőséges kapcsolatot alakítson ki lelkes híveivel: már az első dalnál megénekeltette a hálás közönséget. Aztán ez így ment szépen tovább, míg alig fél óra elteltével azon vettük észre magunkat, hogy az igazi nagyágyúk el is dördültek. Zombie, Ode To My Family, Linger - mit fognak még játszani ezek után...?

Persze nagyon nem kellett izgulni, hiszen bőven maradt még közönségkedvenc a zenekar tarsolyában, amelyeket óriási ovációval köszöntött és énekelt végig a színpad előtt hullámzó embertenger: Free To Decide, I Can't Be With You, Daffodil Lament, hogy csak hármat emeljek ki a kitörő lelkesedéssel fogadott számok közül. Emellett néhány kevésbé ismert dalra is futotta a szigetországi muzsikusok energiájából. Számomra a fenti nagy slágerek mellett az est fénypontja volt például a Desperate Andy és a Pretty, amelyek már azzal megleptek, hogy egyáltalán bekerültek a repertoárba. Ám a limerick-i zenészek nem egyszerűen eljátszották azokat, hanem előbbit többszörös gitárszólóval toldották meg, utóbbinak pedig hihetetlen hangulatot kölcsönöztek a néhol beszédbe hajló ének és Michael Hogan dübörgő basszusgitárjának kettőse által.

S ha már a fentiekben energiáról esett szó, mindenképpen külön említést érdemel Dolores teljesítménye, aki egy pillanatra sem állt meg. Amellett, hogy konferált, szorgalmasan gitározott és egy-egy szólót is bevállalt; táncolt, fel-alá járkált a színpadon, sőt időnként - mint valami pantomimművész - szinte eljátszotta a számokat. Meg persze énekelt. Előadásmódja a lemezváltozatokhoz legtöbbször hű maradt: ami ott nagyon magas, az itt is nagyon magas volt, ami dühös, az dühös, ami gyönyörű, az gyönyörű. A stúdióban többszörösen rögzített hangokat nyilvánvalóan nem tudta visszaadni, de sebaj: azokat mindenki meghallgathatja otthon. Megmutatta viszont, hogyan kell fejet rázni, egy idő után másik, szintén flitterektől csillogó blúzt vett fel, és hagyta, hadd énekeljen a színpad túloldalán lüktető sokaság. Társai pedig - afféle nélkülözhetetlen segédmunkások módjára - megbízhatóan szolgáltatták a hátteret. Nem maradt el egyetlen kötelező favorit sem, ami nem okozott meglepetést, annál inkább feltűnt viszont, hogy mennyire keményen szólaltak meg a lendületesebb dalok, mint például a Hollywood, a Salvation vagy a Ridiculous Thoughts. Nem ajándékozott meg ugyanakkor a csapat - amolyan MTV Unplugged módjára előadott - akusztikus blokkal.

Egy és negyed óra elteltével aztán rövid időre elköszöntek a zenészek, de ez a pár perc alighanem csupán a közönség hergelését szolgálta, no meg Dolores-nek eddig tarthatott szusszanni egy kicsit és magára öltenie egy újabb fellépőruhát. A tömeg kitartó és hangos követelőzése után visszatértek a színpadra, és hallhattuk még a két új dalt az aktuális válogatáslemezről, valamint a bájos Chocolate Brown-t a legutóbbi stúdióalbumról, végül pedig - miután az énekesnő köszönetet mondott és megdicsérte a magyar borokat - a Dreams című klasszikussal kívántak jóéjszakát. Két szempontból is stílusosan, hiszen a dal címe magyarul "Álmok"; illetve ez volt a zenekar első kislemeze, amellyel 1992 őszén az első lépéseket tették a világhírnév felé - amellyel minden elkezdődött. S az, hogy tíz évvel később korántsem ért véget semmi, és - ahogy a frontember utolsó szavai sejtették - tényleg találkozunk még velük Budapesten..., nos, ez remélhetőleg nem marad szombat éjszakai álmodozás.

http://www.cranberries.ie/

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!