Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Csali a kirakatban (Archívum)
Írók, olvassatok remekműveket!
Szerző: slzs
2002. október 30. 16:29


"Olvassatok Tolnai Ottót!" kiáltássál kászálódik be éppen a kirakatból Ficsku Pál, amikor megérkezem. Dél van, kint esik. Az időpont kevés, az időjárás egy kicsit több érdeklődőt valószínűsít. A szokott sarokban az asztaloknál tízen, ha ülnek. A boltban annyian vannak, mint máskor. Közülük sokan lépnek közelebb a polcoktól. Bele-bele hallgatnak a felolvasásokba, majd böngésznek tovább.

Az ismerősök megörülnek egymásnak, a "Hogy vagyunk?, Csinos vagy most is!" párbeszédek csak a szünetekben erősödnek fel. Egyébként muszáj csendben lenni, mert a benti hangosítást könnyen elnyomja a pénztárgép és a jövés-menés.

Közben már Tóth Krisztina verseit olvassa fel Boldizsár Ildikó. A hangosító pultnál egy lila zakós technikus ritkán mozdul, csak a bajszát rángatja rendületlen. Akkor csillan csak fel a szeme, amikor az Óda az ötvenes férfiakhoz következik. Hunyorít picit a kollégájának: figyelj, ezek mi vagyunk! Ám amikor a versből a hulló hajszálak, korpa, és írógép elegye hallik ki, keserűen legyint. Nem, ezek sem mi vagyunk!

Feltűnés nélkül szedelőzködhetem, már csak hárman ülünk bent.

Kint az utcán sem sokkal jobb a helyzet. Hallatszik, csak nem eléggé. Persze nem a hangerőt keveslem. Bár a szomszéd kirakatban Kertész Imre fotói és könyvei még frissen tartják a Nobel-díj körüli eufóriát, Boldizsár Ildikó hangjára csak néhányan állnak meg. Pedig rutinosan szemmel tartja az utcát is, és ha van kinek, akkor kifelé olvas. Azért gyanítom, a délutáni programon többen lesznek.

Négy órától Parti Nagy Lajos Bodor Ádámtól, fél öttől Esterházy Péter Kovács András Ferenctől, öt órától Térey János Tandori Dezsőtől olvas fel.

www.irokboltja.hu

 

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!