Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Nemzeti hip-hop (Archívum)
Fiatalok zenéje a Millenárison
Szerző: Szabó S. Gergő
2002. október 30. 10:56

 

     A Bëlga koncertje este nyolcra volt meghirdetve, ehhez képest ott álltam a teátrumban pár perccel a kezdés előtt és csak néhány tucat fiatal foglalta el a helyét  - szó szerint, mert mindenki a terem szélén lévő székeken vert tanyát a Teátrumban. Ezek a jelek pedig nekem, aki nem vagyok egy Bëlga rajongó, egyáltalán nem azt sugallták, hogy itt koncert lesz. Az együttes negyed kilenckor pattant színpadra, és ahelyett, hogy a húrok közé csaptak volna, belekezdtek a szövegelésbe.

     Mire lenyomtak egy-két számot megtelt a Teátrum. Itt volt mindenki: punk, rapper, de láttam itt managermarcit, brókerarcot, egyszóval yuppie-kat. Belgáék pillanatok alatt csúcsra pörgették rajongóikat és a számokon kívül látványos show-val szórakoztatták őket: Bauxit, az egyik „rapper” rosszullétet szimulált. Erre szirénahangok kíséretében két mentős-egyenruhába bújt srác ugrott a színpadra és elsősegélyben akarta részesíteni. De hirtelen jól lett. Ekkorra már a frontember, Tokyo fogott padlót, aki csak a csalódott mentősök által bekötött fejjel volt hajlandó folytatni a koncertet. A legtöbb elhangzott szám a Bëlga Majd megszokod című lemezéről szólt.

     Ha valaki nem tudná, a Bëlga eddigi legnagyobb sikerét a Pepsi és az RTL Klub tehetségkutató versenyén érte el, amelyen második helyezést értek el. A banda nem titkolt célja a magyar nemzeti rap megteremtése, amelynek hangot is adnak a Nemzeti Hiphop című számukban: „Csángó brékesek, szevasztok! Székely deszkások, szevasztok!” üvöltötte teli torokból Mégötlövés, a csapat másik „rappere”. Ez a nemzeti érzéstől áthatott honimádat volt érezhető a Meki című kis ötpercesükben is, amikor Bauxit és Mégötlövés vívott  nem kis szópárbajt a McDonald’s-ben való elnyugatosodásról. A hamburgeres sláger után nyomták egy keveset a magyar ízeket a Hús című számukkal.” Pacalpörkölt, fincsi mi?” - harsogta „Mégöt”.  Hogy a show teljes legyen egy kis romantikát csempésztek az éjszakába a Járunk vagy nem járunk? című  „romantikus balladájukkal”, majd jött az elmaradhatatlan öngyújtózás.

    A koncert nem kis sikert aratott, a felajzott tömeg kipréselt még három ráadás számot a srácokból. Az utolsó előtt Bauxit csak annyit mondott: ”Akartok egy nagyon csúnyát?” És ki ne akart volna. És ez már tényleg nagyon csúnya volt, de mindenkinek tetszett.


  
2002. október 25.
A Bëlga együttes koncertje a Millenáris Teátrumban
                                                                                                                      

 
 
Jelenleg 12 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!