Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
„Zene = rítus, mágia, vallás, szórakozás” (Archívum)
Budapest három helyszínén a Héttorony Népzenei Fesztivál
Szerző: H. Magyar Kornél
2002. november 8. 10:12


November 4-e és 12-e között három helyszín várja a magyar, bolgár, román és még oly sokféle népzene kedvelőit: a Marczibányi Téri Művelődési Ház, a Budai Vigadóban otthonra lelő Hagyományok Háza és a Vasas Népi Együttes Székháza egyaránt elkötelezett amellett, hogy állandó fellépési lehetőséget teremtsen az eredeti népi kultúra még föllelhető kincseit bemutató művészeknek. A fesztivál vendégei között találkozhatunk a Gajdos Népzenei Együttessel, az Ágoston Béla Trióval, a Kárpátia, a Zurgó és a Kalamajka együttesekkel, Szokolay Dongó Balázzsal, Szvorák Katival, Palya Beával. A régió változatos néptánc-hagyományait a Vasas és a Válaszút együttes, a Honvéd Táncszínház, a Budapest Táncegyüttes, valamint a BM Duna Művészegyüttes mutatja be.

A fesztivál egyik szervezője, az Etnofon Népzenei Kiadó idén ünnepli 10 éves születésnapját. A kisvállalkozásból jelentős zenei műhellyé nőtt kiadót főleg a magyar autentikus népzenei előadók és az egykori „táncházasok” tartják nagy becsben, hiszen a Fonó Records kiadó lemezei mellett az Etnofon-felvételek is rendkívüli és sokszor ritka folklór-értékeket tartalmaznak. Ez a teljesítmény a mai viszonyok között nem képzelhető el máshogy, mint anyagi áldozatokat nem sajnáló munkával, illetve a tiszta zenei műfajok iránti rendíthetetlen elkötelezettséggel. Mindez jellemzi Kiss Ferencet, a kiadó művészeti vezetőjét, aki maga is aktív muzsikus, tucatnyi különleges hangszer képzett művésze.

A Héttorony Fesztivál is rendkívül szorított költségvetés mellett jött létre. „Általánosan jellemző, hogy az ilyen típusú rendezvényt nem szokták a nagyok szponzorálni – mondja Kiss Ferenc a Papirusz kérdésére. – Mi sem számíthatunk semmilyen komoly támogatásra: a fesztivál kapcsán felmerülő költségeket egyrészt testvériesen megosztjuk egymás között, részben pedig ellenszívességgel – például ingyen stúdiófelvételekkel – honoráljuk a művészek fellépését."

A Héttorony Fesztivál eseményei ingyen látogathatóak a Vasas Együttes Székházában, a Budai Vigadóban zajló programokra pedig mindössze 600 forintért lehet bejutni, ebből iskolás csoportok további 15 százalék kedvezményt kaphatnak.

A Héttorony Fesztivál teljes programja

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!