Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Az Ararát a Titanicon (Archívum)
Véget ért a 10. alkalommal megrendezett nemzetközi filmfesztivál
Szerző: I-Web.hu
2002. október 24. 11:52


Salma Hayek a
Szálló című filmben
Száz vetítés, két pótelőadás, hét gála és 47 sajtóvetítés
. Röviden ennyi a 11 nap mérlege. A Titanic kapitánya, Horváth György szerint csoda, hogy sikerült a színvonalas, már szerte Európában elismert fesztivált minimális költségvetésből, bruttó 67 millió forintból megrendezni, ráadásul úgy, hogy a fesztivál kezdetekor még csak 50 millió forint állt rendelkezésre. A jegybevétel - amelynek egy része a négy mozinál marad, s csak a másik része illeti a Titanicot, a 20 608 nézőnek köszönhetően 9 925 327 forint volt.

A Pók című filmben
Ralph Fiennes
A közönség azonban a szűkös anyagi lehetőségekből
szerencsére semmit sem érzett, ugyanis minden és mindenki a helyén volt. A felkavaró, néhol meghökkentő alkotásokra a nézők is szavazhattak: idén Pálfi György Hukkle című alkotása nyert. Második lett David Cronenberg új filmje, a Pók, amely egy amnéziás életét mutatja be, végig kísérve az elmegyógyintézettől az angol külvárosig. A rendezőzseni már eddig is lenyűgözte közönségét, elég a közeljövőről szóló látomását, az eXistenZ című biológiai alkotást említeni. A Pókot Ralph Fiennes és Gabriel Byrne teszi izgalmassá.

Robin Williams
a Sötétkamra című
filmben
A fesztivál fénypontja
Atom Egoyan Ararát című alkotása volt, amelynek díszelőadását a film magyar származású producere, Robert Lantos is megtisztelte jelenlétével. Egoyan, aki a produkció montreali premierje miatt nem lehetett jelen a záró gálán, a fesztiválhoz intézett levelében a film atyjának nevezte Lantost és hangsúlyozta: "az ő támogatása nélkül nem készülhetett volna el az Ararát". Az örmény népirtást és következményeit feldolgozó film megrázó és politikai viharokat kavaró alkotás, amelynek érdekessége, hogy az 1915-ös eseményeket egy film forgatásán keresztül ismerjük meg. Elgondolkodtató, hogy miért éppen ez a mű zárta a rendezvényt.

Nagy nevek varázsolták fényessé a fesztivál 11 napját: Julia Roberts, Brad Pitt, John Malkovich, Salma Hayek és Robin Williams is Budapestre "érkezett". A szél kedvező volt, a fedélzeten pedig - remélhetően - jövőre is emlékezetes lesz az utazás a filmek birodalmába.

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!