Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Gyerekkönyv-ajánló 10.21. (Archívum)
Kányádi Sándor: Meddig ér a rigófütty?
Szerző: I-Web.hu
2002. október 22. 09:56


Szülők és gyerekeik mind látni akarták, ki is az, aki verseivel és meséivel elrepíthet Csodaországba. Ízes nyelvezetével lopva csempészi a kicsi fejekbe a színes gondolatokat, a tiszta, szép magyar nyelvet. Öröm volt nézni, hogy a Mátrix és a Pokémon generációja milyen felszabadultan viselkedett: a bátrabbak kérdeztek és verseket mondtak a költőnek. Sándor bácsi pedig törődött a visszahúzódó társaikkal is. Az iskolában tanult verseket együtt skandálta velük, így bírta szóra kivétel nélkül mindegyiküket.

Az ilyen élmény meghatározó marad a gyerek számára. Talán holnap még nem beszél róla, de majd olvasás órán, amikor a November című vers végén viszontlátja Kányádi Sándor nevét, hirtelen feloldódik. Az ismerős név, a személyes emlék, a kedves hang, az anyu, aki mögötte állt és biztatta, majd mind eszébe jut. Talán ez lesz az a pillanat, amikor elmúlik az iskolához fűződő görcsös, feszült hangulat, a stressz, és a nebuló közel kerül az irodalomhoz - és így a tanuláshoz.

Kányádi Sándor legújabb mesegyűjteménye, a Meddig ér a rigófütty a találkozó végére elfogy a polcokról. Nem csoda. Amíg a kicsik verseltek, beszélgettek, addig szüleik bele-belelapozgattak a műbe. Olyan történeteket találtak benne, amelyektől ők sem válnának meg szívesen. Gyermekkoruk kedvenc magyar népmeséinek igazságos és talpraesett hősei köszönnek vissza a sorok közül, tiszta, színes köntösben. A szavak ritmusa, a mondatok dallama és a magánhanzók hangulata megkönnyíti és élvezetessé teszi az olvasást a gyerekek számára.

A déli órákra a már minden bizonnyal korgó gyomrú gyerkőcök meglepő türelemmel és mozdulatlansággal várták ki sorukat, hogy a választott mesekönyvet az író maga dedikálja. Az "Eriknek találkozásunk emlékéül sok szeretettel, Kányádi Sándor bácsi" olyan üzenet, amelynek nincs párja. Az emlék így örök marad, kitörölhetetlenül. S hogy meddig is ér a rigófütty, már tudjuk. Pont a szívünkig.

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!