Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A buli másodlagos (Archívum)
A tv2 Club2-je
Szerző: I-Web.hu
2002. október 15. 11:55


Talán ez utolsóra megelőlegezett válasz nyugodtan adható a többire is: nem kell. Ám ha a néző szeret kapcsolgatni, itt-ott könnyen belefuthat egy mulatósba, és hipp-hopp már bele is néz, amilyen fegyelmezetlen. És miért ne nézne bele, ha a kapcsolgatáshoz ugye már a fotelből sem kell felállnia? Ha tudniillik fel kellene állnia, akkor a jelenleg futó műsorok nyolcvan százaléka egy hónapon belül eltűnne a képernyőről.

Azon egyszerű oknál fogva, hogy a kedves néző alaposan meggondolná, mit is akar átengedni az íriszén. Mert akkor egyszer állna fel - mielőtt leül -, hogy bekattintsa a választott programot. A mulatós műsortípusnak is az a szerencséje, hogy van egy remek találmány, amit távirányítónak hívunk. Gondolnánk, így alkalmasint úgy folynak ők bele az életünkbe, amilyen gyorsan és nyom nélkül ki is folynak belőle. Sajnos nem ezt teszik. Alattomosabbak ennél.

A kereskedelmi kezdetben vala ugye a Dáridó!, no meg a Koóstoló, s nemkülönben a Koós-klub. Aztán most meg itt nekünk (és mit nekünk?) egy újabb Club. A "2". Róla később, elébb daloljunk, mulassunk, dáridózzunk egyet! A következő harminc év romlatlan, tiszta szemű és nyílt tekintetű kultúr-, művészet- és zenetörténészeinek hálás feladata lesz feltárni, hogy "Dáridó és társai" mekkora (jóvátehetetlen) rombolást okoztak e fenti területeken.

Szociálpszichológusok, néprajzosok kutatják majd, mit és hogyan alakítottak át e műsorok a cizellált magyar néplélekben, hogy az elfelejtett énekelni, táncolni, mulatni - egyszerűen és tisztán örülni az életnek. Lagzi Lajcsi, Zámbó Jimmy, Pataky Attila, Koós János megannyi szakdolgozatvédés témai lesznek. És könnyes szemű, kirúgással fenyegetett programszerkesztők faggatják majd az utolsó szemtanúkat, ugyan mondanák már el, milyen ismeretlen konstelláció révén lehettek e produkciók a legnézettebbek között? Ám e mohikánok csak tétován ingatni fogják a tisztességben és kereskedelmi tévénézésben megőszült fejüket, s nem találják majd a választ. Ami pedig roppant egyszerű. A pénz.

A kereskedelmi típusú televíziózás ugyanis első körben az üzletről, azaz a pénzről, végső soron a haszonról szól. Ha van egy tévé, aminek meg kell újulnia, mert veszteséges - és azért veszteséges, mert pazarlóan működik, továbbá műsorai és hirdetései révén nem jut el a legtöbbet fialó ún. 18-49-hez - akkor fiatalít, a fiatalokhoz fordul. Igen ám, de hogyan? Magazinműsorral, infotainment-adással, tétre szóló beszélgetésekkel, ifjúsági híradóval, szellemes, kedves, fiatal arcokkal és friss gondolatokkal? Nem! Club2-vel kezicsókolom. Mer' a fiataloknak az kell. A buli, a densz, az ereszdelahajam.

Péntek 21.50-kor tehát az épp stresszoldani készülő vásárlóerőt célozza a tv2 szándékai szerint fiatalosra hangolt mulatósával. Hogy a megfelelő helyen és időben - right here-right now - nem lehet vitás. Hogy mindezt a megfelelő eszközökkel - nos az sem képezheti polémia tárgyát. Mindkettőben súlyosan lövik a bakot, mert a Club2 nem tévéműsor. Nem lehet az, mert nincs se szerkezete, se műsorvezetője, se vendégei, se beszélgetései, se felkonferálásai, se átvezetései, se arculata, se képi megoldásai. A szórakoztatást, szerkesztést, rendezést, koncepciót pedig útban a vágószoba felé hagyhatták el. Akkor mi maradt a nézőknek?

Nyolc-tíz darab, rémesen egy kaptafára feldolgozott playback és ötletszerűen összeválogatott "élvonalbeli" magyar előadók (mindkettő alól kivétel a Cotton Club Singers). Egy áttekinthetetlen, zavaros és szűkös stúdiótér, amihez képest a nógrádszakáli diszkó a szombat esti láz. Giccses, közhelyes, másodvonalbeli fényorgia: kék, zöld, fehér meg füst, stúdióelemként használt ülő és állóvendégekkel. Két fő antipatikus, unott és kifejezetten erre a feladatra szabott szpíker. Trehány, hanyag, ötlettelen szerkesztés és szövegírás. Elképesztően rövid és érdektelen beszélgetések elképesztően érdektelen emberekkel. Mindösszesen annak beszédes és szomorú víziója, ahogyan most a tv2-nél elképzelik az ifjúság szórakoztatását. Egy fiatalsággal, vidámsággal és életerővel táplálkozó újabb alattomos műsorszörnnyel.

Aki fegyelmezett és jót akar magának, az nem kapcsol ide. Jótanács: "légy fegyelmezett!"

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!