Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Medvetánc Berlinben (Archívum)
Vicces tárlat a Brandenburgi Kapunál
Szerző: Eszéki Erzsébet
2002. október 15. 15:57


A Buddy Baer akció
megálmodóinak két fő céljuk volt: gyermeksegítő szervezeteket akartak támogatni, valamint a német főárost barátságosabbá, toleránsabbá varázsolni. 2001 nyarán jelentek meg először Berlin utcáin a színesre festett állatok. Az első példányokat csodálkozva fogadták a város polgárai, de ahogy szaporodtak a négylábúak, úgy barátkoztak meg velük, és mostanra már régi barátokként üdvözlik őket.

Egy fodrászszalon előtt aranymedve tündököl, az édességbolt szomszédságában kertésznadrágos bocslány tollászkodik. Az előkelő porcelánüzlet mellett finom virágmintás mackó kukucskál, a nagyothalló készülékeket áruló szaküzlet macija öreg rockerre hasonlít. A berlini üzletek, cégek közül sokan szívesen vállalták a medvék keresztapaságát, amivel mindenki jól járt.

Az akció új szponzorokra talált, az üzletek különleges cégért kaptak, a Képzőművészeti Főiskola hallgatóit fantáziaébresztő feladat várta és a város apraja-nagyja új „lakókkal“ lett gazdagabb. A 125 darab, két méter magas, 49 kilogrammos „körtáncost“ nemzetközi művészgárda festhette be, a szponzorok többnyire olyan országok követségei, illetve üzleti képviseletei, amelyek Berlinben székelnek.

Az amerikai medve a legköünnyebben felismerhető, mert a New York-i szabadságszobor medvemása. Az egyiptomi egy fáraó díszes koporsójához hasonlít, a magyar „kollega“ pedig elhízott elvtárshoz, vállalati buli után. Piros pulóver, zöld nadrág, amelyből kilóg a fehér ing, a nyakkendő félreáll. Akadnak ennél szomorúbb példányok is, az afganisztáni maci szeméből könny csordul, az etiópiai hasán hatalmas lyuk tátong.

A medvék egy részét november 5-én elárverezik. Az aukció bevételét a Unicef és egyéb gyermeksegítő szervezetek kapják. Az interneten már most lehet licitálni, a kikiáltási ár 1000 euro. 

 
http://www.buddy-baer.de

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!