Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Szőr a levesben (Archívum)
Az RTL Klub születésnapi műsorai
Szerző: I-Web.hu
2002. október 9. 11:20


Se pénz, se izzadság, se lelemény

Mi lehet egy többnapos évfordulós műsorfolyam alapelve, kiindulási pontja? A tisztességes megoldás több pénzbe, izzadságba és leleménybe (gyűjtőfogalom: munka) kerül, mint a másik - amit viszont jól és egyszerűen meg lehet úszni. Az RTL Klub ez utóbbit választotta, valószínűleg azon az alapon, hogy ha születésnapom van, akkor nem dolgozom és a műsorkészítőim, szerkesztőim stb. sem dolgoznak. Ám ha nem dolgozunk, nincs műsor, ezért lökjük fel az éterbe gyorsan, ami a sufniban maradt és zárjuk be az ajtót. Vasárnap este még választhattunk. Egy rossz, egy gyenge és egy pocsék alkotás között. (Az egyik RTL pénzes, „magyarsztáros” koprodukció, naná.) Az időben visszafele haladva azonban a szombat este volt a csúcs. Ám nem születésnaphoz méltón.

Magyaros szivárvány és NDK ajándékkosár

Leghűségesebb nézőiknek a legfontosabb, esti műsorsávban a “legjobbak” színes kínálatot akartak nyújtani, amennyiben azt vesszük, hogy négy alapszínből is ki lehet keverni egy szivárványt. A bölcs RTL ugyan csak három (megszokott és ismert) színt rakott a palettára, ami önmagában nem lett volna baj, ám a szín kavalkádot nem sikerült produkálniuk. A Való Világ, a Box-Klub és a Heti Hetes (és ezek időbeli variációi) egy megfáradt és szellemtelen csatorna képét közvetítették felénk. Nem születésnaphoz méltón.

Már az alapkoncepció sem volt világos: egy beszavazó show-ba integrált bokszgálát, egy bokszgálával körülvett Heti Hetest vagy mindhárom NDK ajándékkosárszerű egyvelegét tálalják-e számunkra a programszerkesztés nyilván jól képzett és még jobban megfizetett szakemberei. Végigülve a négy órás adást semmilyen támpontot nem kaptunk és semmi nem derült ki. Nem születésnaphoz méltón.

Lehetetlennek tűnt kisakkozni, hogy most egy szülinapi buli-műsort nézünk-e, mert ennek az idétlenre sikerült logo-n és a reklámwish-ben bekajabáló „édes” gyermekeken kívül semmi jele nem mutatkozott. Vagy elég annyi, hogy a műsorvezetők öltönyben vannak? Bocs, de máskor is abban vannak. Akkor miért nem szmokingban? Bocs, de az csak szilveszterkor dukál. Akkor miért nem köszöntik mindannyian együtt a nézőket egy ízléses buli keretében, meghívva az összes eddigi sztárjukat (Claudia, Friderikusz, Boros és Bochkor, Csiszár Jenő, Szily Nóra és Bárdos…)? Bocs, olyan még a “ródsón” sincs. Egyáltalán semmi sincs, csak VV meg Box meg HH. Nem születésnaphoz méltón.

RTL Klub szendvics: VV és HH közte egy kis Box

Kezdjük az elsővel, mint a csatorna húzóműsorával. Stohl műsorvezetői teljesítményét nem méltatnám, mert úgy tűnik, az közelít az autóvezetésihez, s ott is kapott már elég pofont és figyelmeztetést, oszt mégse tanult belőle. Róla talán csak annyit, hogy ennyi nyakatekert, magyartalan, elhadart mondatot és kérdést egy műsorban egy színművésztől nem hallottunk még egyszerre. Ahogy a helyzethez nem illő jelzőket és megnyilvánulásokat sem, a nyilvánvaló hazugságokat is ideértve (“több ezren vagyunk itt, a villánál” típusú – khm! - inkorrektségek a lá való világ). Szombat este aztán megkaptuk a magunkét, telibe. Dugni ugyan (még) nem dugtak a főműsoridőben, de a meztelen seggek, mellek és puha gipszbe belepárzó ágyékok látványa azért nem hagy kétséget a későbbi szándékokat illetően. A műsorba eddig beszavazott valóban legszimpatikusabb lányt háromszor is megkérdezte a nemzet Bucija: ugye tényleg hajlandó egy szorosabb lelki-testi kapcsolatra, ha éppen úgy alakul. (Megnyugtatásul: hajlandó.) A villalakók produkcióját pedig jobb lenne elfelejteni. Nem születésnaphoz méltó.

Aztán a Box-klub

az RTL Klubon. Mi vajon ennek az üzenete? Harcra fel?! Mi vagyunk a (leg)jobbak?! Leverlek, mint Bigbrader a nézettséget? Egyébként korrekt közvetítés, öltönyös szpíkerek és szakértők, említetlenül hagyott Gundel-Takács konferanszok, 3-4 menetes bunyók (kereskedelmi 20-25 perc!), rendre magyar győzelmek, ahogy egy születésnaposhoz illik. (Arra azért kíváncsi lettem volna, hogy ha Erdei elzakózik, azt miképp kommunikálják.) Ami azonban sajnálatos: jobban kellene ügyelni, kik kísérik be a versenyzőket az arénába, mert üzenetértéke van. Ahogy annak is, ha interjú alkalmával a csatorna riportere fürdeti arcát a lámpák fényében, míg az aktuális győztes arcát kifürkészhetetlen árnyék borítja. Nem születésnaphoz méltón.

S végül a fekete leves.

Az egykor szép napokat megélt Heti Hetes. Az odamondogatók megmondóműsora, médiaszakosok hivatkozási alapja, sztármeder. A rosszul kiválasztott pótvendégek, az esetlenül válogatott témák, az erejüket vesztett oszlopos tagok késő esti zsúrja. Szombat este egy unalmas, erőtlen, sótlan, hanyagul szerkesztett, kifejezetten bénán vágott adást kentek a szemünk alá - égbekiáltó hazugsággal körítve. Jáksó “Danubius” László kétszer bírt élőben bejelentkezni Stohl “VV” András hívására. Először az RTL-büféből füllentette azt, hogy már mindannyian ott vannak; másodszor a stúdió üres előteréből füllentette, hogy már mindannyian nagyon izgulnak. Laci! Te is tudod: hazudni (is) csak pontosan, szépen, ahogy a magyar sztár karrierje halad a csillagokkal petyegtetett égen! Ha azt akarod elhitetni a műsorodról, hogy élő, először is vedd magad mellé legalább egy vendégedet, másodszor meg azt az inget vedd fel, ami az adásban is rajtad lesz. Különben nem érdemes és nem születésnaphoz méltó.
Az egyetlen jó hír: győzött Erdei. Kisvilágbajnoki címhez és születésnaphoz méltón.

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!