Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Nem szomorú - Könyves vasárnap (Archívum)
Októberi könyvünnep a Magyar Rádióban
Szerző: I-Web.hu
2002. október 7. 12:17

A műsor ezúttal is arra törekszik, hogy átfogó képet nyújtson a magyar könyvkultúra hazai és határon túli helyzetéről, eredményeiről és gondjairól, ugyanakkor bemutatja a legújabb magyarországi és külföldi kiadványokat.
 
A Könyvtár - Könyv-táj mottó jegyében a szerkesztők arra keresik a választ, hogy hogyan formálja egy város, egy régió, egy táj arculatát a hajdani és kortárs helybéli írók, könyves szakemberek által felhalmozott írott kulturális örökség. A Könyves vasárnap munkatársai tehát öt helyszínről tudósítanak: a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárából, a Magyar Rádió Márványterméből, az ötvenéves évfordulójukat ünneplő veszprémi, kecskeméti és kaposvári megyei könyvtárakból.

A körkép témái révén a hallgatók tájékozódhatnak a könyvtárak helyzetéről, az informatika és nyomtatott szó kapcsolatáról, az olvasási-írási szokásokról és a szépirodalom és műveltség összefüggéseiről is.

A Könyves vasárnap nemcsak a rádióhallgatók ünnepe lesz: a budapesti könyvbarátok, gyűjtők árverésen vehetnek részt a Magyar Rádió Márványtermében. Az aukción aprónyomtatványok, kéziratok, plakátok, fényképek és folyóiratok kerülnek kalapács alá. Az árverési anyag egyik különleges kincse Ady Endre Áldozás piros kedvvel című szignált kézirata. A vers 1918-ban, még a költő életében jelent meg.

Az árverés után, 14 és 16 óra között a szakértők ugyanitt, a Márványteremben. (VIII. ker., Pollack Mihály tér).ingyenes könyvértékbecslést végeznek.

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!