Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
AMAZONOK EGYMÁS MÖGÖTT (Archívum)
Késő délután, kora este a tv2 előtt
Szerző: I-Web.hu
2002. október 4. 11:36

    
 Méltányolandó momentum, hogy, ami nem az esti főműsoridőben fut, tartogathat meglepetéseket a tévékettőn. Ami azonban nem méltányolható, az az ostobaság. A kora délután ugyan bármennyire is kegyelmi állapotnak tűnik, mert találkozhatunk egy nézhető műsorral, mit sem ér, ha szorosan követi azt nézhetetlen ikerpárja. Számomra érthetetlen, milyen programszerkesztői furmány, lelemény, kósza ötlet bírt két műfaját, felépítését és szerkezetét tekintve is gyakorlatilag ugyanolyan műsort egymás után pakolni. Ráadásul mindkét műsorvezető nő (hogy milyen, arról később). Gondolták, mint katód és anód, pozitív és negatív majd jól kiegészítik, netán vonzzák egymást és a nézőket? Csak nem az járt a buksi fejükben, hogy egy 20-20 perces túlnyúlással majd jól letakarják a versenytárs Mónikát? Súlyos hiba, vaskos tévedés, amatőrizmus.

Forma - 2
A műsorfelület, mint képanyag kivitelezésére nem lehet panasz. Viharvert, a királyi tévéből verbuválódott profi csapat készíti mindkettőt. A Jakupcsek vezette show képe halvány, neutrális; legalábbis a kereskedelmi átlagképtől elütő. Nem baj, a harsányság sem mindenhol előny. Kissé ízléstelen és rossz emlékeket ébreszt azonban az alcím (Tűr, tilt, támogat). Sebaj! Félre múlt, félre görcsök, ez már egy új világ új televíziója, ahol (majdnem) mindent lehet, mint például Liptay Claudia háza táján. A felállás itt is ugyanaz: műsorvezető és a csinos székeken ülő meghívottak szemben a közönséggel. A Liptay vezette show szlogenjéhez (pimasz, pikáns, provokatív) csak gyengén tud vagy mer igazodni a képi megoldás, ami harsányabb és közhelyesebb, mint ikerklónjáé, ám gyakorlatilag ugyanolyan megbízhatóan semleges. Sajna ki kell jelenteni, hogy a nyugati kereskedelmi csatornákra jellemző megagiccses, színes/szagos képvilágot egyedül az RTL Klub tudja megbízhatóan szállítani. Ez van, ezt illik tudomásul venni, és teljesen fölösleges utánozni. Akinek az tetszik, úgyis oda kapcsol. De félre kancsal szem, jöjj te hegyes fül, s hallj csodát!

Tartalom - 1
Jakupcsek műsorát nézve megmelegedik az ember (és a kritikus) szíve tájéka, lám milyen jó, hogy még mindig láthatunk ügyes riportereket jó műsort vezetni, vagy ügyes műsorvezetőket jó riportot készíteni. Szinte mindegy is melyiket gondoljuk, a lényeg, hogy nézhető adás születik. A téma unásig ismert, és ezerszer lerágott csontocska: leszokás a dohányzásról. A vendégkör sem tartogat meglepetéseket (lánc-, leszokott és leszokóban lévő dohányos, egy doki, egy beteg) s mégis. A műsor jó lesz, mert feszesen szerkesztik, forognak a vendégek, megfelelő ritmusban váltanak témát és embert. A műsorvezető kérdez, a kameramanok megtalálják a beszélőt, a vágók vágnak, a rendező rendez – egyszerűen mindenki teszi a dolgát. Jakupcseknek pedig igazi kérdései is vannak, nemcsak előre megírtak. Provokál és helyre tesz, de nem sérteget. Közönségére tisztelettel kíváncsi, de nem nekik és vendégeinek él, hanem – szakmai alázat? – csakis a témának. Itt a közönség is be(le)szólhat, amit meg is tesz, kár, hogy nagyjából mindig ugyanazok ragadják magukhoz a mikrofont. Jakupcsek még önazonos, hál’ istennek nem dobta a sutba szerkesztői vénáját (és előnyös neki az új frizura).

Tartalom - 2
Negyvenöt perccel később Liptay Claudia már egy más világ, más közeg, más motiváció, másfajta érdeklődés. Őszintén szólva, talán ha négy-öt Claudia-show-ba néztem bele (ami nem egy reprezentatív minta), ám a témák kapcsán mindannyiszor Móricka és az ő egy srófra járó agya jutott eszembe: altesti örömök, azaz variációk egy témára. Most éppen “XXI. századi szerelem” címén az internetes társkeresőkről, a net-en keresztüli ismerkedésről esett a sok fölösleges szó. Fájdalmasan és többszörösen rossz téma.
Claudia a testalkatával (amiről csak részben tehet), a gesztuskészletével, a mimikájával és az öltözködésével (amiről csak ő tehet) gyakorlatilag megpróbál egyfajta szexuális őserő-kazánként fungálni. Műsort vezetni, figyelni és jó ütemben jót és jól kérdezni azonban elfelejt.
Vágyhorgasztó fellépése és provokatívnak szánt megjelenései úgy vélem célt, mi több célcsoportot tévesztenek 17.35-kor. Az életerős férfiközönség ugyanis alighanem hazafelé, vagy az ivóba tart. A témaválasztás nemkülönben vakvágány. Az otthonülő gyermekeknek, nyugdíjasoknak és anyukáknak meg nem hiszem, hogy az internetes társkeresés és az ebből kialakuló spontán dugás (hogy merjem LC-t idézni) a legfontosabb vacsora előtti beszédtémájuk, egy olyan társadalomban, ahol alig tíz százalék a rendszeres hálórágók aránya. Mindezek fényében csak helyzetkomikumnak, esetleg színészi munkássága részének kell tekintenünk Liptay beköszönőjét, amikor is egy high-tech laptop mellől kifigyelve emelkedik szólásra. A vendégek nem kevésbé (tragi)komikusak, a közönség egy engedelmes tapsgép, pedig ha tudnák, hogy a kezüket még mi mindenre használhatnák…

Mélypont
Ez már csak utóirat: Claudia következő adásának témája a zaklatás. A promócióban feltűnik Jakupcsek Gabriella, mint vendég. Kérdés 1: itt most ki kinek tesz jót és miért? Kérdés 2: Sírjunk vagy nevessünk?

 

Jakupcsek – Tűr, tilt, támogat: tv2 hétköznaponként 16.50
Claudia-Show: tv2 hétköznaponként 17.35

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!