Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A Gézagyerek a legjobb új magyar dráma (Archívum)
Tegnap este átadták a Színikritikusok Díját
Szerző: Eszéki Erzsébet
2002. október 2. 15:57

Törőcsik Mari a
Szent György és a
sárkány című
előadásban
A Thália Színház Új Stúdiójában tartott díjkiosztáson a 2001-2002-es évad teljesítményeit értékelték a színikritikusok. A legjobb új magyar dráma díjat Háy János színműve, A Gézagyerek kapta. A legjobb előadásnak a Szent György és a sárkányt ítélték, amelyet Zsámbéki Gábor rendezett a Katona József Színházban. E darabban nyújtott alakításáért Törőcsik Mari vehette át a legjobb női főszereplő, Khell Csörsz a legjobb díszlet és Szakács Gyöngyi a legjobb jelmez díját - utóbbi két alkotót a kaposvári Erdő terveiért is díjjal jutalmaztak.

Király Levente a
Galilei élete című előadásban
A legjobb rendezés díjat Zsótér Sándor kapta a Szegeden színre vitt Galilei életéért, s ebből Király Levente mint legjobb férfi főszereplő is díjazott lett. A legjobb mellékszereplők díja Schell Juditot illeti, aki a Radnóti színházi A kripliben alakított emlékezeteset, valamint Trill Zsoltot, akit a Bolha a fülbe és az Álszentek összeesküvése című Új színházi darabokban játszik. A legígéretesebb pályakezdő díját Rezes Judit kapta, a Thália Színház Szétbombázva, illetve a Kamra Top Dogs című darabjaiban látott szerepformálásaiért.

A legjobb alternatív előadás a W - munkáscirkusz, a Krétakör Színház Schilling Árpád rendezte előadása lett. A legjobb gyermekelőadás díján a Kolibri színházi Retemetesz és a Ciróka-beli Árnyak Színháza osztozik. Különdíjat kapott Mácsai Pál a Madách Kamara megújításáért. A Fővárosi Önkormányzat különdíját az Ilja prófétának ítélték, amelyet Sepsiszentgyörgyön rendezett Bocsárdi László, de vendégjátékon Magyarországon is bemutaták. A Criticai Lapok Pályaszakasz-díját A Gézagyerek címszereplője, Maday Gábor nyerte.

 

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!