Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Levélművészet (Archívum)
Lakner László képei Berlin közepén
Szerző: Eszéki Erzsébet
2002. október 1. 14:57

Lakner László sorai rovásírásra emlékeztetnek, a betűket úgy kell kibogarászni a hamuszürke és terakotta festékrétegek között. Több mint két négyzetméteren Paul Klee aláírásai szürkéskék tónusokban ismétlődnek. „Schopenhauer jegyzetei“ megsárgult füzetlapokat idéznek, amelyeken elfolyt és megfakult a tinta.

Lakner László:
Beethoven kottája, 1973
Paul Cezanne utolsó leve Lakner óriás méretű vásznán kalligrafikus mesterművé válik. Beethoven kottája a megjegyzésekkel fekete vonalak, geometrikus formák és foltok harmonikus kompozíciója. A „Düh tüsszentése“ Kurt Schwitters dadista, újságcímekből kivágott betűinek megfestett válasza, mely a klasszikus egyedi szövegektől átvezet a sokszorosított kommersz sorok világába. Lakner nem finnyás, mindenféle szöveget feldolgoz, amely a kezébe akad.

Elbûvölõ sorozat kerekedett azon kiállítási meghívók borítékjaiból, amelyeket a mûvész berlini ösztöndíja idején kapott. A hosszúkás levélborítók csak formájukban egységesek, Lakner felülírásával, felülfestésével egyedi mûalkotásokká váltak. Dinamikus vonalak köröznek, kacskaringóznak élõttünk a fehér alapokon, papírfecnik ragadnak rájuk, alattuk áttûnik a címzett és a Deutsche Bundespost piros bélyegzõje. Az egyik borítékon Erich Honecker mered a feladó helyérõl a kiállítás látogatójára. New Yorkban Lakner László az egyik kínai imbisz csomagolópapírjának fecnijét õrizte meg, melyet felragasztva, kínai írásjegyekkel és színes ázsiai formákkal kiegészítve varázsolt mestermûvé.

Lakner László: Anonym
A mûvész „Könyvtára“ olyan, mint egy lepkegyûjtemény, a nyitott könyvek tarka pillangók üveg alatt. És vajon mi - mindig és mindenhol kommunikáló lények - miként nézünk ki? Lakner korunk emberét ementáli sajtként láttatja: sárgás, átlyuggatott kockafej, a száj cheeees-mosolyra fagyva, a fej vonalakkal behálózva.

A kiállítás ez év végéig a Zentralverband des Deutschen Handwerks épületében (Mohrenstr. 20/21 -10117 Berlin) hétfőtől péntekig 8-18 óra között tekinthető meg (a 2 U-Bahn „Stadtmitte“ megállójánál.)

 

http://www.galerie.de/nothelfer/lak.htm

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!