Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
SÖTÉT, KÉK FÉNY (Archívum)
Mindent túlélő műsor az m1-en
Szerző: I-Web.hu
2002. október 1. 11:37

     Bűnügyi magazint készíteni ugyanis istentelenül nehéz. Jót még nehezebb. Az alkotók állandóan problémákkal küzdenek. Egyrészt ugye – sajnos – téma van dögivel, itt mondhatni tényleg az utcán hever. Másrészt ebből kell okosan válogatni egy-egy feszes adásnyira valót. Harmadrészt a nyomozás “háta mögé” kukkantani - amitől igazán érdekes lehetne egy-egy anyag - éppen a sikeresség érdekében nem lehet, mást kell kitalálni. Negyedrészt az adást szerencsés élőként leadni, hadd látszódjon, hogy nálunk, a mi műsorunkban folyamatos, lázas munka folyik, állandóan a bűnözők sarkában loholunk, amihez kérjük a kedves nézők segítségét telefonon és „ímélen”. Ötödrészt hatásos és ravasz dramaturgiával kell a riportokat összeállítani, mindig fenntartva a nézők érdeklődését, uram bocsá’ izgalmát. Hatodrészt direktbe vért, szexet, hullát és kurvát főműsoridőben nem mutathatnak (már a bűnöző is határeset, apropó: miért nincs figyelmeztetés a műsor elején?) Hetedrészt – inkább nem folytatom.


     Nos, e felsorolt és alkotói leleménnyel kiküszöbölt, azaz megoldott problémák közül egy sincs, ami a királyi tévé bűnügyi magazinját erősítené. Az egykor legendás hírű, rettegett és hipernézett “Kék fény” M1-es utódműsorának alkotói ugyanis már nem küzdenek. Megfáradtak a szerkesztők? Feladták az operatőrök? Kikoptak a riporterek? Mindegy is, ez már az alkotók édes titka marad, nekünk nézőknek marad a dögunalom. Ugye, rémes így leírva? Igen. Sajna egy unalmas, fásult, ötlettelen és a kelleténél éppen kétszer hosszabb műsort láthatunk hétfőnként, főműsoridőben.

     Egyrészt ötven perc akkor is sok lenne ebből a típusból, ha az egyik héten a Fenyő-ügyet, a következőn az Aranykéz utcát, a harmadikon meg a Prisztás-gyilkosságot göngyölítenék fel a műsor oknyomozói mintegy besegítve a szerveknek. (Persze akkor legalább néznénk és nem a távkapcsoló keresgélésével töltenénk az időt két ásítás között.) Másrészt unatkozunk, mert az adás elvileg élő, ám ebből abszolúte semmi nem érződik, és nem látszódik: nincs nyüzsgés, nincs esemény és ember a stúdiótérben. Harmadrészt a műsorvezetők ötletszerűen hol a pulpitus mögött, hol meg előtte papírízű szövegeket mondanak a “rémes” riportok között, majd tét nélküli beszélgetést folytatnak az aktuális vendéggel. Negyedrészt a képes beszámolók szerkesztői az ötvenes évek termelési riportjain edződtek, narrátoraik pedig egy dobozból beszélnek hozzánk maréknyi altatóval a szájukban. Ötödrészt az operatőrök leragadtak az „egy lámpával pofán világítom, fejét levágom és a függöny/fal/polc elé beállítom/ültetem” roppant izgalmas képi látásmódjánál. Hatodrészt a vágók tízkockányi terjedelmű /azaz felfoghatatlan, tehát értelmetlen és öncélú) képeket vágnak az egyébként iskolástempójú szövegek fölé, s úgy képzelik, a riport ettől dinamikus lesz. Hetedrészt az atmoszférahang nélküli, hol színes, hol fekete-fehér képsorokat bántóan ízléstelen digitális trükkökkel és az abszolút híradós stílusú interjú beállításokkal vegyítik egybe. Nyolcadrészt – nem folytatom.

     Pedig akkora élmény lenne végre jót írni egy MTV-s műsorról. Egész megtáltosodnék.

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!