Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Volt kép a bőrükön... (Archívum)
Díjat kapott a MEO két vezetője
Szerző: Eszéki Erzsébet
2002. szeptember 25. 11:34

Winkler Márton és Kováts Lajos
(Dobó László felvételei)
A MEO - Kortárs Művészeti Gyűjtemény magánkezdeményezésre jött létre, így a MEO fenntartó nélkül működő képzőművészeti központ. Nevében nem véletlenül szerepel a "gyűjtemény" szó, a múzeumi törvény ugyanis nem ismeri el múzeumként azt az intézményt, amelyet magánemberek hoznak létre. Márpedig a MEO fenntartója a Modern Művészeti Kht., ennek egyik alapítója pedig Kováts Lajos, aki a Blitz Galéria tulajdonosa. A kht. másik alapítója Winkler Márton, aki tíz évvel ezelőtt vásárolta meg a két régi ipari épületet, amelyhez a harmadikat már maguk építették hozzá.

A Wolfner-féle újpesti bőrgyárat több mint 100 millió forintból alakították át múzeummá, a galéria összterülete most 3300, maga a hangulatos, több teremből álló kiállítótér pedig 2600 négyzetméter. Az állandó kiállítások programját arra a gyűjteményre alapozták, amelyet Kováts Lajos a legutóbbi esztendőkben hozott létre, s emellett az egy év alatt számos, komoly visszhangot kiváltott időszaki tárlat is vonzotta a látogatókat, ilyen volt például a Serrano-kiállítás, amelynek plakátjait a III. kerületi polgármester felháborodása után leparancsolták Budapest utcáiról, tereiről. A  kiállításnak viszont jót tett a hírverés: özönlöttek a látogatók. Jelenleg pedig Peter Greenaway képei bizonyulnak olyan vonzóaknak, hogy szeptember végéig meghosszabbították a tárlatot.

Valószínű, hogy 2002 őszén is tömegeket vonzt majd a 20. század egyik legismertebb tengerentúli alkotója, a festőként és fotóművészként is népszerű Man Ray kiállítása, amely a művész világhírű kortársakról, közéleti személyiségekről készült fotóit mutatja be.

http://www.meo.hu

 

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!