Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Biztos, hogy Önök ezt kérték? (Archívum)
Kedd esti tévénézés - M1
Szerző: I-Web.hu
2002. szeptember 25. 11:18

   Manapság, amikor már minden elképzelhető képi és tartalmi merényletet kitaláltak az óvatlan néző ellen, eljött a retro, a „remake” ideje. Legalábbis egyes televízióknál. Nemcsak egykor híres zenekarok érzik szükségét, hogy újra, de csakis „még egyszer utoljára” a színpadra álljanak (amit aztán újabb show-k és lemezkiadások követnek), hanem e ragadós hatás alól némely televíziók sem képesek magukat kivonni. Lehet, hogy a reumás popzenészek váratlan sikere kecsegteti a közszolgálati stratégákat? Rejtély, talány, ám semmi esetre sem jó tendencia, merthogy:
   Baj-e, ha egy televízió abba a helyzetbe kerül, hogy a nemzeti kincsnek számító archívumát kénytelen műsorrá konvertálni? Baj bizony. Nagy baj-e, ha ez a televízió letűnt, ám sikeres és egykor népszerű műsorát plagizálja? Nemcsak baj, de tisztességtelen is. Komoly baj-e, ha ez a televízió egy javarészt régi felvételekből álló esztrádműsort sem képes ízlésesen és jókedvvel, minimális rendezői és szerkesztői leleménnyel tálalni? Igen, az már tragikus, sőt tragikomikus.
   Nagyjából ezek a gondolatok sorjáztak bennem kedd este, amikor az M1 Önök kérték című avítt kép- és hangfolyamát engedtem át az agyamon. Fölösleges azon filozofálni, hogy milyen típusú műsort kellene itt és most a két kereskedelmi televízió valóság-show-jával versenyeztetni. Egy biztos: nem ilyet. Tényleg nem akarnám felsorolni mindazt, amit láttam (pedig érdemes lenne), de vannak dolgok, amelyek mellett nem lehet ép ésszel és epés megjegyzés nélkül elmenni. Ilyen például Bényi Ildikó gyászfekete toelettje és műkedves kellemkedése. A műsorvezetőről lerí, hogy százszor szívesebben fürdetné a gyerekeit otthon, minthogy egy poros és besavanyodott szerkesztői logika mentén elé lapátolt neveket és műsorszámokat konferáljon fel decens fekete (!) mappájából. Egy ennyire finom és bonyolult stúdiótérbe egy darab súgógépet azért el lehetne helyezni, továbbá felkérni egy közepesen kiforrott ízlésű grafikust, hogy legyen kedves a műsor főcíméhez passzoló feliratokat tervezni. Azt a szerkesztőt pedig, aki a „ha szeptember van, akkor Szeptember végén és Búcsúzik az ősz a nyártól, no meg bombabiztos az Antal Imrus és a Fenyő Miki, hogy a fiatalok is örüljenek” koncepciónál nem képes frissebbet kipréselni magából; nos, őt tessék elküldeni pultosnak a Koós-klubba.
   Az M1 pedig megüthetné a 25 százalékos nézettséget, ha egyszerűen megismételné mondjuk az 1978 május elsejei Önök kérték-et. Isten bizony, bejönne.

 
 
Jelenleg 10 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!