Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A Hukkle San Sebastianban (Archívum)
Pálfi György filmje az egyetlen magyar alkotás a filmfesztiválon
Szerző: S.M.
2002. szeptember 20. 16:29


A fesztivál hivatalos megnyitó filmje az 50 éves Neil Jordan krimije, a The Good Thief, egy 1955-ben készült klasszikus, a Bob Le Flambeur átirata. A Nizzában végrehajtott ravasz kaszinórablás-sorozat kitervelőjét Nick Nolte alakítja, partnerei Tcheky Karyo, Ralph Fiennnes; és még Emir Kusturica is szerepel benne, mint bankrabló. A hivatalos verseny zsűrije 18 alkotásból választja ki a díjazottakat. A bizottság elnöke Wim Wenders német filmrendező, tagjai Ariane Ascaride francia színésznő, Mariano Barroso katalán rendező, Renato Berta svájci operatőr, Chatri Chalerm Yukol herceg thaiföldi rendező, Mirtha Ibarra kubai színésznő és Angela Pope brit rendezőnő.

A spanyolországi filmmustrán retrospektív vetítést rendeznek a brit rendező, Michael Powell (1905-1990) több mint 40 filmjéből – a Korda Sándor produkciójában, 1940-ben készült A bagdadi tolvajt is műsorra tűzik. 50 tematikus mozi darabot játszanak az ’50-es évek filmjeiből (pl. Jean-Luc Godard: Kifulladásig; Robert Bresson: Egy halálraítélt megszökött; Federico Fellini: Cabiria éjszakái; Luis Bunuel: Elhagyottak; Andrzej Wajda: Hamu és gyémánt; François Truffaut: Négyszáz csapás; John Cassavetes: New York árnyai; Billy Wilder: Sunset Boulevard; Alfred Hitchcock: Szédülés). A kortársak közül pedig Volker Schlöndorff német rendező 23 művét vetítik az 1966-ban készített A fiatal Törless-től egészen az idén forgatott önéletrajzi jellegű dokumentumfilmjéig. Kilenc filmjének vetítésével tiszteleg az idei San Sebastian-i filmfesztivál Francis Ford Coppola előtt. Külön szekciókban látható még egy válogatás az idei spanyol ajkú filmekből, valamint a fesztiválon egy napot szentelnek a baszk mozinak is.

Az Új rendező szekció bírái: Bryony Dixon a Brit Filmintézet munkatársa, Alberto Elena spanyol filmtörténész professzor, Piers Handling kanadai filmelméleti szakember, Angela Prudenzi olasz filmkritikus, Ramon Saizarbitoria baszk író, Elias Savada amerikai filmtörténész és Peter Scarlet a Francia Filmtár amerikai igazgatója.

Kapcsolódó oldalak:

http://www.sansebastianfestival.ya.com/2002/es/index.htm

http://www.hukkle.hu

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!