Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Maratoni kultúra (Archívum)
Bécsi Ünnepi Hetek: május 9-től június 16-ig
Szerző: Mucsányi Marianna
2002. szeptember 17. 14:11

Az ismert és még fölfedezésre váró művészeket, klasszikus és avantgárd produkciókat egyaránt felvonultató nemzetközi programokért új intendánsok feleltek: a fesztivál igazgatója a svájci rendező, Luc  Bondy, a Salzburgi Fesztivál volt igazgatója, a magyar származású Hans Landesmann és a színpadi produkciók szervezője, Marie Zimmermann. 

Mi magyarok talán az Eötvös Péter-bemutatót és a Ligeti-Kurtág-Eötvös estet vártuk a legnagyobb izgalommal. A május 25-i Három nővér az 1944-ben született magyar zeneszerző, Eötvös Péter operájának bécsi ősbemutatója volt. A lyoni színházból átvett produkció érdekessége, hogy a 13 énekes hét országból érkezett és a női szerepeket kontratenorok énekelték - orosz nyelven.  A kortárs magyar zene kiemelkedő alakjai -  Kurtág Márta és György, valamint fiuk, ifjabb Kurtág György, Eötvös Péter meg Ligeti György fiai, azaz ifjabb Ligeti György és Ligeti Lukacs - Ligeti György 79. születésnapján léptek fel közös koncerten május 28-án, a Theater an der Wien-ben.  

A Bécsi Ünnepi Hetek minden évben szolgál a konzervatív bécsi közönség kedélyeit borzolgató, formabontó, botrányos előadással. Az idén erre a címre talán egy hamburgi társulat Molnár Ferenc Liliom című darabja tűnt a legesélyesebbnek. A darab rendezője, Michael Thalheimer Molnár végletekig leegyszerűsített szövegét kiábrándult és brutálisan agresszív, minden romantikától mentes világba helyezi.    

A Musikverein komolyzenei koncertjein Claudio Abbado a Berlini, Sir Simon Rattle a Bécsi Filharmonikusokat vezényelte.

Az idei fesztivál sokszínű programjára jellemzően nemcsak a klasszikus, hanem a legmodernebb, elektromos zenét kedvelők is találtak kedvükre való koncertet. Az eddig mélyen lenézett house, hipp hopp és techno irányzatok művelői most először kaptak lehetőséget a Waves (Hullámok) című önálló koncertsorozat keretén belül.

Ez a rendezvénysorozat is jelzi: az új vezetőségének szándékában áll a kultúra demokratikussá tétele, szeretnék a hagyományosan a felső középosztálynak szánt fesztivált szélesebb rétegek számára is vonzóvá tenni.

 

www.festwochen.at

http://www.musikverein.at
 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!