Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Pannon Design bútor és lakberendezési kiállítás és vásár (Esemény-tár)
Szerző: Papirusz
2009. május 22. 11:59
Pannon Design bútor és lakberendezési kiállítás és vásár

A tavasz visszavonhatatlanul beköszöntött Sopronban. Mindezt immár negyedik éve nem csak a Lõvérek fáinak zöldellõ lombjai, és a "Leghûségesebb Város" parkjaiban látható vadgesztenyefák virágai jelzik, hanem az is, hogy megnyitja kapuit a soproni IV. Pannon DESIGN Bútor és Lakberendezési Kiállítás és Vásár.

Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter vezetése négy éve mert egy nagyot álmodni, és ezt az álmot valóra váltani. Céljuk, hogy a régióban élõk megismerjék az itt mûködõ kis- és középvállalkozók bútorait, lakberendezési termékeit abban bízva, hogy a minõségi kínálat elnyeri a látogatók tetszését és vásárlásnál a hazai termékeket részesítik elõnyben. A 2006-ban elvetett mag, mára szárba szökkent. Míg az elsõ vásáron 37 kiállító mutatta be a bútorvilág és a belsõépítészet széles választékát, az idei évi, IV. Pannon DESIGN látogatóit már az ország minden részébõl, 20 település 78 bútorgyártója, kereskedõje, lakberendezõje, designere várja termékeinek és szolgáltatásainak bemutatásával.
2009. május 22-én kapuit nyitó 3 napos rendezvényhez a Sportcentrum MKB Arénája több mint 2000 m2-es területet biztosít. Az elmúlt évekhez hasonlóan a figyelem középpontjába a designerek kerülnek, így az idei kiállításon a már nevet szerzett tervezõkön túl jelen lesznek a feltörekvõ nemzedék képviselõi is, hogy körképet adjanak a jelenlegi trendekrõl, környezetünk minõségi kialakításának lehetõségeirõl. A szervezõk tudják, a lakáskultúra igen sokrétû és változatos, így nem csak a bútordivatot kívánják bemutatni, hanem a kiegészítõket, burkolatokat és a belsõépítészeti lehetõségeket is, hangsúlyozva a környezetbarát és az energiatakarékos megoldásokat is. Ez a kiállítás jóval több egy egyszerû termékbemutatónál. A szervezõk így nem véletlenül invitálják a plakátokon is a látogatókat arra, hogy "foglaljon helyet nálunk", az elmúlt év egyik siker termékén, a karton bútorokon. A kiállításon a látogató személyes kapcsolatot alakíthat ki a tervezõvel, gyártóval, forgalmazóval, így egyéni igényeit is jobban tudja érvényesíteni. A nyílászárókat gyártó cégek az idén jelentõs számban képviseltetik magukat, hiszen a lakások belsõépítészeti kialakításánál termékkínálatuk, választékaik egyre nagyobb jelentõséggel bírnak. A rendezõ Faipari Tudományos Alapítvány az idei évben is lehetõséget ad a látogatóknak arra, hogy megismerjék, mi minden alakítható ki fából, üvegbõl, kovácsoltvasból lakáson belül és kívül egyaránt. Ugyanakkor újdonságok is bemutatásra kerülnek. A Sopron és Vidéke Ipartestület standján egyedi tervezésû cserépkályhák és kandallók várják az érdeklõdõket, amelyek energiatakarékos megoldásokat kínálnak a lakások fûtésére. A szervezõk a szakmai programokon túl idén is színes rendezvényekkel várják az érdeklõdõket. Lesz TOP tíz bútor és fiatal designerek bemutatója, kereskedõ-gyártó üzletember-találkozó, valamint az elsõ évhez hasonlóan a gyermekek számára vasárnap délután aszfaltrajzverseny. A rendezõ, a szervezõ és a vásár támogatói egyaránt remélik: az idei évben legalább 8 ezer látogató lesz kíváncsi a kiállításra, amihez az is hozzájárulhat, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, Sopron Város támogatásának köszönhetõen, a vásár ingyenesen tekinthetõ meg.
De ez még nem minden! A vásár látogatói - az elmúlt évekhez hasonlóan - értékes nyereményekkel gazdagodhatnak, ugyanis a díjmentes belépéskor személyenként egy - egy tombolajegyet kapnak, amellyel minden vásári nap végén lakberendezési tárgyakat, mûvészeti alkotásokat és wellness hétvégéket nyerhetnek.
A kiállítás lebonyolítását kiemelten támogatja Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, Nyugat-Dunántúli Operatív Program, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
Szakmai támogatók: Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar, Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara, Sopron és Vidéke Ipartestület, valamint a Magyar Bútor és Faipari Szövetség, az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség és a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség.

 
 
Jelenleg 2 olvasó böngészik a Papiruszon

Ingyen hirdetés | Fesztivál, rendezvény
Weboldal készítés